El nom de la plaça del Rei i l'educació pública centren el debat ciutadà del ple

El torn de participació ciutadana ha comptat amb diferents intervencions dels santcugatencs

Anomenar la plaça del rei de Sant Cugat com a plaça de l'1 d'Octubre, l'ordenança de terrasses, o el manifest de les AFA en contra de l'afirmació que s'adoctrina els infants a l'escola pública catalana, han estat algunes de les intervencions que han centrat el torn de participació ciutadana del ple municipal del mes d'octubre a Sant Cugat celebrat aquest dilluns, dia 16

"És una vergonya el que ha passat avui a Madrid jutjant a Trapero", ha lamentat el Sr. Vergés, demanant que l'ajuntament prengui alguna iniciativa al respecte. Una iniciativa que també ha demanat respecte a les persones a les quals es va identificar a les meses electorals durant la celebració del referèndum "perquè no tingui conseqüències". Igualment, ha felicitat els Mossos per la seva feina, i ha demanat que l'actual plaça del Rei sigui anomenada plaça de l'1 d'Octubre.

Igualment, ha demanat que se substitueixin els arbres fruiters del carrer de la Creu, i ha demanat per l'estat de la verge restaurada del carrer de Santa Maria.

El Sr. Vergés durant la seva intervenció  FOTO: Artur Ribera

La resposta li ha donat Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, recordant que el plenari ha condemnat els fets de l'1 d'octubre. Pel que fa a la identificació dels membres de les meses, ha apuntat no tenir constància d'aquestes intervencions, assegurant que es demanarà la informació. "No és competència nostra, però ens interessem perquè totes les persones que va participar tinguin les garanties que les lleis els empara", ha dit.

Pel que fa als arbres, ha respost la tinenta d'alcalde de serveis urbans, Cristina Paraira, afirmant que està contemplada la seva substitució en el pla d'arbrat municipal. I pel que fa al canvi de nom de la plaça, ha emplaçat a presentar una petició per escrit a la Comissió del nomenclàtor.

L'ordenança de terrasses ha estat present amb la intervenció de la Sra. Palacios, qui també ha demanat una resposta a l'informe que es va fer arribar a la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, sobre els efectes de la Festa Major. Conesa li ha demanat que les seves peticions les entri per instància registrada. En relació a les terrasses, Paraira li ha recordat que són "temes que ens preocupen a tots, i que ens ho recordi en cada ple, no vol dir que no ens preocupem, ni que anem més ràpidament. Fem els passos que toca".

lectura del manifest de les AFA Sant Cugat  FOTO Artur Ribera

La Coordinadora d'AFA de les escoles públiques de Sant Cugat també han participat del ple per fer lectura d'un manifest de condemna a les acusacions fetes sobre l'adoctrinament dels infants en aquests centres. "Fa dies que sentim als mitjans acusacions que les escoles públiques s'adoctrina els fills i es fomenta l'odi a les escoles. No tenim cap motiu per pensar que els nostres fills estan sent adoctrinats. Se'ls educa en el respecte, la tolerància i la pau", han reivindicat.

Un manifest que ha rebut tot el suport per part de l'equip de Govern, i la rèplica per part del PP, qui ha presentat unes imatges en què es veuen pintades a favor de la independència en murs escolars i banderes a les façanes. "Les coses haurien de ser com tu dius, però malauradament no ho són", ha lamentat.

Des de Can Barata, s'ha tornat a demanar que arribi l'aigua al barri abans d'acabar l'any, i s'ha lamentat la situació viscuda al ple, en relació al debat sobre la violència policial. Igualment, ha emplaçat a què les forces policials presents a Barcelona vagin a Galícia a combatre el foc.

També M.Àngels Quadras ha fet relació a l'educació, tema de debat al ple, lamentant que no pogués aprendre a llegir en català a l'escola quan era petita, i demanant que no es repeteixi. La darrera intervenció l'ha protagonitzat el Sr. Marín, demanant que l'Ajuntament intervingui amb el seu conflicte amb La Unió Santcugatenca.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem