El Ple acorda donar suport a les eleccions del 27-S, amb caràcter plebiscitari

Igualment, acorda el pagament de l'IVA i l'IRPF dels treballadors municipals a través de l'Agència Tributària de Catalunya

El Ple municipal ha aprovat amb els vots a favors de CiU, ERC i CUP donar suport a les eleccions al Parlament de Catalunya, amb caràcter plebiscitari, del 27 de setembre. Una decisió que s'ha pres amb els vots en contra de Ciutadans i PP, i les abstencions d'ICV i PSC.

 

Igualment, Sant Cugat s'adherirà al Manifest subscrit el passat 6 de març per les institucions i associacions que constitueixen el Pacte Nacional pel Dret a Decidir i ha acordat col·laborar amb les iniciatives de la societat civil catalana que tinguin per objectiu estimular el debat i la participació de la ciutadania en aquestes eleccions.

 

Finalment, el consistori ha aprovat treballar per fer el pagament de l’IVA i l’IRF dels treballadors municipals a través de l’Agència Tributària de Catalunya i estudiar la possibilitat que les diferents empreses municipals de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès paguin l'IVA i l'impost de societats que els correspon a l'Agència Tributària de Catalunya d’acord amb el procediment adequat que els permet no incomplir la llei.

Posicions enfrontades

Damià Calvet, tinent d'alcalde d'Urbanisme, ha estat l'encarregat de defensar la moció, tot dient que “s'explica per sí mateixa, responent al moment excepcional que estem vivint. Un moment en que es planteja un canvi de paradigma”.

 

Igualment, ha apuntat que s'han incorporat les esmenes d'ERC que fan referència al fet de fer el pagament IVA a l'Agència Tributària de Catalunya. “Tot i que ara incompleix la legalitat, demanem votar-ho perquè manifesta una voluntat política per poder treballar per fer-ho possible”.

 

Àlvaro Benejam (PP) ha qüestionat que l'equip de govern “estigui d'acord amb la moció després de les declaracions fetes per Duran” i ha atacat els Governs catalans tot dient que “són inestables, no apliquen els programes i no fan res per sortir de la crisi; tot es basa en una solució de futur que tampoc se sap si tindrà èxit”. Igualment ha apuntat que no està d'acord en que “es promogui una opció des de les institucions públiques, que han de ser neutrals”.

 

Pere Soler (PSC) ha qualificat la moció com “una moció que no s'aguanta” i ha dit que “no creiem en l'oportunitat d'aquesta moció a hores d'ara, ni que els treballadors hagin d'estar obligat a cobrar a través d'aquesta agència”. D'aquesta manera ha remarcat que “no entrarem en el debat de la sobirania, que l'únic que fa és despistar” i ha anunciat que “ens abstindrem en tots aquests temes”.

 

Roser Casamitjana (ICV) ha anunciat que s'abstindrien “tot i estar d'acords amb els atesos i els acords”. Casamitjana ha apuntat que “no creiem el la consideració de plebiscitàries: la consulta democràtica sobre la relació que volem tenir amb Espanya no es pot substituir amb unes eleccions al Parlament, o una declaració unilateral d'independència”.

 

Mireia Ingla (ERC) ha remarcat que “el 27 de setembre l'objectiu és guanyar” per “tenir un país, aquesta eina fonamental per poder resoldre els problemes”. En aquest sentit ha remarcat que “als independentistes, més que ningú, ens hagués agradat poder exercir el dret a l'autodeterminació, amb un referèndum, però no ha estat possible, i ara ja no hi som a temps”.

 

Aldo Ciprian (Cs) ha volgut revisar el contingut de la moció rebatent els arguments sobre els tractets internacionals que avalen el dret a decidir, i situant Catalunya com a focus de corrupció. Amb tot, ha destacat que “el que em preocupa és el punt de col·laborar amb les iniciatives de la societat civil catalana” i ha preguntat “quant està estipulat que s'espoliarà a les arques públiques per fer aquesta col·laboració”.

 

Núria Gibert (CUP) ha afirmat que “som independentistes, i com a tals, en tots els actes, campanyes, accions per fomentar aquesta opció, hi estarem” afegint que “les plebiscitàries han de ser-ho i també ser constituents; que es constitueixi ja, d'una vegada per totes, aquest nou país”. Igualment ha remarcat que “on no hi ha democràcia és a l'Estat espanyol, que és una presó de pobles que l'únic que fa és molestar la voluntat del poble, i que ha intentat de totes les maneres entorpir la democràcia”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem