Ingla afirma que el nou govern "portarà a la fiscalia els comptes del 2019"

L'alcaldessa de Sant Cugat assenyala que l'Ajuntament va pagar 1.400.000 d'euros en factures sense contracte l'any 2018

L'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla, ha defensat que el nou govern que encapçala, fruit del pacte entre ERC, PSC i CUP, "vol fer una gestió modèlica de la ciutat, de transparència, i de bon govern". Ho ha fet durant l'entrevista que li han fet El Matí de Catalunya Ràdio aquest dimarts, 6 d'agost, amb motiu de la investigació de la fiscalia superior de Catalunya referent a diferents contractacions, i per la qual s'ha requerit a l'ajuntament un informe de l'interventor municipal sobre la liquidació del pressupost 2018 i tota la seva documentació relativa.

Per Ingla, l'arrencada del mandat ha estat "intensa", perquè "aquest és un nou govern que, després de 32 anys de govern convergent, s'ha posat a caminar, en un ajuntament molt gran, i en aquests ajuntaments on hi ha hagut governs hegemònics és certa la realitat la que et trobes, en el sentit hi ha moltes dinàmiques establertes, moltes molt positives, sols faltaria, però ara ens toca a nosaltres desplegar el nostre programa de govern", ha dit.

Pel que fa a la investigació de fiscalia, Ingla ha aclarit que "40 informes vam haver d'entregar als Mossos d'Esquadra quan portava ni tan sols un mes com a alcaldessa", destacant que "no vam ser nosaltres qui vam portar aquesta situació als Mossos d'Esquadra", sinó que "va ser una denúncia feta per un altre grup municipal ara fa uns mesos, però que es va fer efectiva sent jo alcaldessa".

Pel que fa a les suposades irregularitats investigades, Ingla ha aclarit que "estem parlant que el 2018 es van arribar a pagar 1.400.000 euros en factures que no tenen al darrera cap contracte, és a dir, que no hi ha ni cap concurs". És per això, explica, que "s'incompleix el que estableix la Llei de Contractes", afegint que "va ser l'interventor a l'hora de l'aprovació dels comptes generals qui va fer aquest informe denunciant aquesta situació que ara ha passat a la fiscalia".

"El 2019 aquest govern també haurà de pagar factures, perquè els serveis prestats s'han de pagar, i ara sí que el 2019 aquest govern portarà a la fiscalia aquests comptes del 2019, perquè tothom ha d'entendre no es pot pagar res en diners públics que no estigui prèviament avalat per un contracte vigent", ha afegit l'alcaldessa. Amb tot, Ingla ha apuntat que "d'entrada, sembla que no hi ha hagut perjudici econòmic" per l'Ajuntament.

Per evitar aquestes situacions, Ingla ha destacat la creació de la tinença d'alcaldia de Bon Govern i Transparència, perquè, com ha dit "té molt clar que l'ajuntament ha de tenir una gestió modèlica". Una gestió, ha dit, que "ara mateix queda en entredit després d'aquests 4 anys". "Hem tingut un govern que només s'ha preocupat de parlar d'un model de ciutat, però que ha deixat de banda la gestió, i que han estat els mateixos tècnics municipals els que han advertit que no s'estava complint la llei de contractes", ha apuntat.

"Aquest govern del canvi, el que vol fer és una gestió modèlica de la ciutat, de transparència, i de bon govern, i fer efectius aquells objectius que com a ciutat creiem que tenim, que és garantir que ningú més serà expulsat d'aquesta ciutat per, per exemple, per no poder accedir a l'habitatge", ha reivindicat Ingla, afegint que "el model de ciutat és tenir una ciutat absolutament per a tothom, que no sigui elitista, i que no expulsi".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem