El PSC mantindrà el Pacte de Govern tot i el suport al referèndum del PDECat

La formació reitera la "vigència i inalterabilitat" de l'acord a escala municipal

El PSC de Sant Cugat del Vallès ha anunciat en un comunicat que manté el "compromís en el projecte de ciutat rubricat en el "Pacte de Govern subscrit entre el PDeCAT – Demòcrates de Catalunya i el Partit dels Socialistes de Catalunya-CP per a Sant Cugat del Vallès", reiterar la seva vigència i inalterabilitat, i recordar que el pacte respon a aspectes i interessos única i exclusivament a escala municipal".

Ho ha fet després que les formacions sobiranistes de Sant Cugat, PDECat-Demòcrates, ERC-MES i CUP-PC, anunciessin el seu suport a la Llei del Referèndum aprovada pel Parlament de Catalunya, i la cessió dels col·legis santcugatencs per fer possible la celebració del referèndum del dia 1 d'octubre.

En el mateix comunicat, els socialistes titllen la convocatòria de l'1 d'octubre de ser "una operació política en favor de la independència que només serveix als interessos dels i de les independentistes, és un acte il·legal i no disposa de la legitimitat que s'atorguen". En el mateix, apunten que "s'ha de salvaguardar l'ajuntament com a institució" i demanen "no posar en perill al funcionariat del nostre municipi, als treballadors públics".

Igualment, han anunciat que demanaran a la secretaria general "un informe sobre el decret d'alcaldia de suport al Referèndum i la seva aplicabilitat concreta, per tal d'evitar malentesos i accions que puguin perjudicar a la institució de l'ajuntament".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem