El PSC vol controls a grans empreses per les condicions laborals

Els socialistes denuncien que la reforma laboral del govern espanyol és "un instrument demolidor per precaritzar els llocs de treball i devaluar salaris"

El Partit Socialista de Sant Cugat instarà a la Generalitat de Catalunya a millorar el control de les contractacions públiques i les condicions laborals en grans companyies. Segons els socialistes, la reforma laboral aprovada el 2012 pel govern espanyol és una "enorme estafa", "condemnant a la pobresa a milers de treballadores i treballadors".

"La reforma del Partit Popular ha suposat un profund desequilibri en les relacions laborals, fent que les grans companyies i corporacions posseeixin un instrument demolidor per precaritzar els llocs de treball i devaluar salaris", argumenta el grup socialista.

Els socialistes assenyalen a les empreses multiserveis "que estableixen convenis d’empresa molt per sota de les condicions laborals establertes en els convenis col·lectius sectorials fins a límits insostenibles".

En aquest context, el PSC considera que l'administració ha d'augmentar els controls en les contractacions, ja que aquestes empreses fan "ofertes sorprenents a la baixa" perquè "preveuen" la reducció salarial: "Fan que indirectament aquesta administració sigui còmplice d’aquestes nefastes pràctiques".

És per tot això que els socialistes exigeixen al Govern de la Generalitat que incrementi substancialment el nombre d’inspectors de Treball i es creï un òrgan d’actuació específic que persegueixin el que és un frau encobert a la seguretat social o per defecte aquesta actuï d’ofici.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem