Sant Cugat vol aplicar més clàusules socials en contractacions públiques

Sant Cugat ja inclou clàusules socials en les contractacions després d'una moció aprovada el 2015

Sant Cugat fa un pas més en la inclusió de clàusules i criteris socials a la contractació pública de l'Ajuntament. Ho fa havent aprovat una moció institucional al ple municipal d'aquest mes de desembre amb la qual el consistori es compromet a avaluar l'aplicació de clàusules socials a la contractació pública de l'Ajuntament i a proposar aspectes de millora conjuntament amb les entitats i empreses del tercer sector.

L'acord d'aquest 19 de desembre arriba després que l'any 2015 el ple aprovés la creació de la Comissió de la contractació Responsable, que va treballar per la redacció d’una instrucció per l’aplicació de les clàusules socials en les licitacions municipals.

Un any després, la comissió es tornarà a reunir abans del 31 de desembre d'aquest mateix any per tal de valorar i avaluar l’aplicació de les clàusules socials i emetre un document de conclusions. A més, es farà una jornada amb les entitats, associacions i empreses del tercer sector de Sant Cugat per poder contrastar l’avaluació i incorporar noves propostes.

La comissió, a més, redactarà una nova instrucció i introdueix aquells aspectes que es consideri que milloren i que ens permeten fer un pas més en l'aplicació d'aquestes clàusules i que serà d'obligat compliment en les licitacions de l'any 2017. Una nova instrucció que s'haurà d'aprovar abans del 31 de març de 2017.

L'objectiu de les clàusules socials és fomentar la contractació socialment responsable i distingir els contractes de serveis a les persones de la resta de contractes de serveis.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem