Els independentistes d'Unió aposten per Mas de cara a les eleccions plebiscitàries

El bloc sobiranista d'Unió ha creat una plataforma que donarà suport a la llista del president Mas a les plebiscitàries

La decisió de la direcció d'Unió Democràtica de presentar-se en solitari a les eleccions autonòmiques del 27 de setembre ha acabat de materialitzar el trencament entre el bloc sobiranista del partit i la resta de la formació. I és que el passat 25 de juny, els independentistes d'Unió van presentar una plataforma de militants i simpatitzants que doni suport al full de ruta sobiranista i a la llista del president Mas de cara a les plebiscitàries del setembre.

El president comarcal d’Unió, el santcugatenc Xavier Amador, del bloc sobiranista, explica que l’objectiu d’aquesta plataforma és treballar per al país: “Toca país i toca unitat, treballar pel full de ruta”. Amador destaca que aquest pas s’ha fet després que la direcció d’Unió decidís unilateralment trencar la federació i presentar-se en solitari a les autonòmiques, trencant així el seu caràcter plebiscitari.

Sobre la possibilitat d’abandonar la formació, Xavier Amador creu que “la baixa és una opció personal”, tot i que recomana no fer-ho, ja que entén que el bloc sobiranista representa l’ànima històrica del partit. Per ara, la direcció d'Unió ja ha obert un expedient a tots aquells militants que se sumin a la plataforma.

A escala santcugatenca, el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, que en nombroses ocasions ha expressat el seu posicionament independentista, s'ha afegit a aquesta plataforma. El TOT s'ha intentat posar en contacte durant tota la setmana amb la presidenta d'Unió a Sant Cugat, Cristina Paraira; i la regidora Esther Salat; però no ha estat possible obtenir una resposta.

El govern, fora de perill

Cristina Paraira (UDC) i Mercè Conesa (CDC) són les número 2 i 1 de l'equip de govern de Sant Cugat. FOTO: Artur Ribera

Tot i el trencament de la federació de Convergència i Unió, tot sembla indicar que el govern de Sant Cugat no corre perill de dissoldre's.

En una entrevista recent al DIARI de Sant Cugat (abans de consumar-se el divorci), a la pregunta de què passaria si es trenqués la federació, l'alcaldessa, Mercè Conesa, deia: “Jo crec que no ha d’afectar. Nosaltres tenim la missió de comandar aquesta ciutat durant quatre anys amb el màxim diàleg i participació i en el cas de les onze persones que configurem l’equip de govern municipal, estem totes compromeses amb el procés nacional. Per tant, no hi veig inconvenient”.

De fet, els regidors d’UDC de Sant Cugat (Cristina Paraira, Carles Brugarolas i Esther Salat) no tenen previst abandonar l’equip de govern municipal de la ciutat que presideix la convergent Mercè Conesa.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem