El divorci de CiU no afectarà el govern de Sant Cugat

Unió ha anunciat aquesta tarda que abandona el govern d'Artur Mas, tot i que no es planteja trencar la federació ni l'estabilitat en els governs municipals

El divorci de Convergència Democràtica i Unió Democràtica ha viscut un nou episodi aquest dimecres, dia 17 de juny, amb l'anunci d'Unió d'abandonar el govern de la Generalitat. Tot i això, el secretari general d'UDC, Ramon Espadaler, ha assegurat que aquesta situació no implica el trencament de la federació i ha garantit l'estabilitat dels governs municipals.

En el cas de Sant Cugat, Mercè Conesa, alcaldessa i portaveu nacional de CDC, assegurava en una entrevista al TOT Sant Cugat, hores abans de l'anunci d'Unió, que el govern de CiU a Sant Cugat no corria cap perill.

A la pregunta de què passaria si es trenqués la federació, Conesa deia: "Jo crec que no ha d'afectar. Nosaltres tenim la missió de comandar aquesta ciutat durant quatre anys amb el màxim diàleg i participació i en el cas de les onze persones que configurem l'equip de govern municipal estem totes compromeses amb el procés nacional. Per tant, no hi veig inconvenient".

El divorci de CiU

La relació entre Convergència Democràtica i Unió Democràtica està en decadència des de l'aposta d'Artur Mas pel procés sobiranista. La indefinició d'Unió envers la independència ha generat desconfiança entre les dues formacions, que han acabat aquest dimecres amb la sortida del govern de la Generalitat dels tres consellers d'Unió.

El dia 13 de juny, els militants d'Unió estaven cridats a votar en una consulta interna per determinar la posició del partit en relació al procés. Per pocs vots de diferència, el sector independentista va perdre la votació.

Arran d'això, la JNC va demanar el trencament de la federació i la mateixa Convergència va donar un últimàtum a Unió per si acceptaven el full de ruta signat amb ERC per les plebiscitàries. La resposta no ha tardat a arribar, i Unió ja ha anunciat que abandona el govern de la Generalitat.

Tot i això, Ramon Espadaler ha assegurat que no han acordat el trencament amb CiU, que mantindran els grups municipals al Parlament i al Congrés i que els governs municipals no corren perill.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem