Emotiva rebuda al conseller Josep Rull a Sant Cugat

Acte de campanya de Junts per Catalunya a Sant Cugat amb la presència de Josep Rull

El conseller Josep Rull, tancat durant més de trenta dies a la presó d'Estremera, ha protagonitzat l'acte de campanya de Junts per Catalunya a Sant Cugat, aquest dijous, 14 de desembre. Rull ha estat rebut entre aplaudiments i emotives abraçades pels seus simpatitzants i ha agraït el suport rebut per part dels ciutadans durant el seu empresonament.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha reconegut també l'emoció de rebre Josep Rull i ha destacat la seva dimensió com a persona: "Volem líders que són capaços de donar-ho tot pels seus ideals, com el Josep".

El conseller ha mostrat "gratitud infinina" als ciutadans i ha destacat les "tones de diginitat i d'orgull" de la societat catalana. "La primera setmana va ser molt dura, molt. Ens han volgut humiliar i escarnir, va ser molt contundent", ha explicat Josep Rull sobre el record de la presó. "Ens han volgut humiliar però no ho han aconseguit. Marxem de la presó amb la nostra diginitat i els nostres ideals més forts que mai", ha emfatitzat.

Acollida a Sant Cugat

Josep Rull i Mercè Conesa FOTO: Artur Ribera

Josep Rull ha recordat la seva última visita a Sant Cugat, després de la proclamació d'independència, durant la celebració del centenari del Ferrocarril: "L'acollida va ser impressionant, va ser un acte molt important pel conjunt del govern i pel president".

El conseller ha explicat que el moment més dur va ser quan van deixar la presó i es van acomiadar de Joaquim Forn i Oriol Junqueras i ha destacat com la resta d'interns no entien què feien a la presó: "Ens demanen 42 anys de presó, qui tenia la sentència més gran era un reclús que havia d'estar a la presó 26 anys per assassinat".

"No hem fet el dol, no som conscients del que hem passat", ha reconegut Rull, que ha tornat a agrair el suport popular: "Ens heu embolcallat de tan afecte i força que anem circulant pel món. Algun dia caurem, però no podem caure fins al dia 21 perquè vam prometre a Junqueras, Forn, Sánchez i Cuixart que no pararíem ni un segon per treure'ls de la presó".

Rull a la seu de Junts per Catalunya a Sant Cugat FOTO: Artur Ribera
Més informació
 
Comentaris

Destaquem