En llibertat Natàlia Garriga, la santcugatenca detinguda en l'operació contra l'1-O

També han quedat en llibertat Xavier Puig, Pau Furriol, Joan Ignasi Sánchez, David Franco i David Palanques

El jutge ha deixat en llibertat sis dels catorze detingunts en l'operació duta a terme per la Guàrdia Civil contra el referèndum de l'1 d'octubre, executada aquest dimecres a Barcelona. Entre ells, la santcugatenca Natàlia Garriga, directora dels Serveis del Departament de Vicepresidència i d'Economia i Hisenda.

D'aquesta manera, han quedat en llibertat també Joan Ignasi Sánchez, assessor del Departament de Governació en matèria de comunicació, David Franco, cap de Desenvolupament del CTTI, David Palanques, responsable de l'oficina tècnica del CTTI -tots tres deixats en llibertat aquesta passada matinada-; Xavier Puig, treballador del Departament d'Afers Exteriors, i Pau Furriol, vinculat a una impremta de Vic on s'hauria trobat documentació i material destinat al referèndum. També ha quedat en llibertat Josep Ginesta, secretari general de Treball, investigat.

Tot i aquesta decisió judicial, encara queden nou detinguts dividits entre la caserna de la Guàrdia Civil a Travessera de Gràcia i la de Sant Andreu de la Barca, entre els quals s'hi troben el secretari d'Hisenda, Josep Lluís Salvadó, i el secretari general de la vicepresidència, Josep Maria Jové. A tots ells se'ls acusa dels delictes de desobediència, prevaricació i malversació.

La Guàrdia Civil ha batejat l'operació contra els alts càrrecs i tècnics del Govern amb el nom d'Anubis, el Déu de la mort egipci.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem