Veus de Sant Cugat a la concentració contra l'operació policial contra el referèndum

La Guàrdia Civil està escorcollant dependències de la Generalitat i detenint alts càrrecs del govern

Milers de ciutadans s'estan mobilitzant a Barcelona contra l'operació policial de la Guàrdia Civil contra el referèndum i que, aquest dimecres 20 de setembre, està deixant escorcolls en dependències de la Generalitat i detencions d'alts càrrecs. Entitats i partits sobiranistes han fet una crida per mobilitzar-ze a l'entorn de la rambla de Catalunya i Gran Via en defensa de la democràcia, en una concetració on no hi falten veus santcugatenques. Segueix el minut a minut de l'actuació policial amb El Món.

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, s'ha afegit a la crida i s'ha desplaçat fins a Barcelona per mostrar el seu rebuig a l'operació policial i judicial de l'estat espanyol per evitar el referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre. "Avui molta calma. Defensem junts els drets polítics i les llibertats ciutadanes. Pacíficament, com sempre!", ha escrit a través de les xarxes socials l'alcaldessa, que ha afegit: "Soc davant la Conselleria d'Economia i Finances. Moltes persones reclamant Democràcia!".

Les entitats sobiranistes de Sant Cugat, ANC i Òmnium, ha fet una crida entre els santcugatencs per mobilitzar-se i prendre els carrers de Barcelona en defensa de les institucions catalanes. "Estem assistint al "principi de la fí". De forma pacífica, amb somriures i clavells contra la vergonya de les armes de l'estat espanyol", ha piulat l'Assemblea Nacional de Sant Cugat. L'Ajuntament de Sant Cugat ha convocat una concentració a la plaça de la Vila de Sant Cugat a les set de la tarda per defensar la democràcia i les institucions.

Els partits polítics independentistes de Sant Cugat també estan representats en la mobilització a Barcelona, amb membres de formacions com PDeCAT, Esquerra Republicana i la CUP.

A més, Cal Temerari ha anunciat que avui tanca les seves portes per poder sumar-se a la concentració de Barcelona i l'Esbart Sant Cugat també ha tancat les seves portes per "urgència democràtica". "Avui la taverna no obrirà. La Guàrdia Civil està atemptant contra els drets fonamentals i baixem a Barcelona a defensar-los", ha piulat Cal Temerari.

Reaccions polítiques

Més informació
 
Comentaris

Destaquem