Mig miler de santcugatencs es concentren en defensa de les institucions catalanes

"És el moment d'implicar-se, de sortir al carrer, de sumar clavells, somriures i pancartes", ha proclamat l'alcaldessa de Sant Cugat

Estelades, pancartes clamant democràcia i crits de 'votarem' han omplert la plaça de la Vila de Sant Cugat aquest dimecres, 20 de setembre, en resposta a l'operació policial contra el referèndum de la Guàrdia Civil, que ha registrat dependències de la Generalitat i ha detingut alts càrrecs del govern català. (Les millors imatges de la mobilització a Sant Cugat)

Mig miler de santcugatencs s'ha sumat a les set de la tarda a la crida feta per l'Ajuntament de Sant Cugat per mobilitzar-se en defensa de la democràcia i les institucions catalanes. En un ambient reivindicatiu i de tranquil·litat, amb moltes famílies amb nens, els ciutadans han acompanyat a càrrecs electes de Sant Cugat que s'han concentrat com a reacció a l'actuació de l'estat.

Membres de PDeCAT, Demòcrates, ERC, MES, CUP i ICV han sortit al carrer per mostrar el seu rebuig a l'operació de la Guàrdia Civil i denunciar "el setge a Catalunya" i "l'atac a l'autogovern". L'alcaldessa Mercè Conesa ha presidit la concentració i ha llegit un manifest consensuat per l'Assocació de Municipis per la Independència i l'Associació Catalana de Municipis.

"Vam començar votant i acabarem votant"

L'alcaldessa de Sant Cugat, entre els veïns que s'han concentrat

En el seu parlament, l'alcaldessa ha acusat l'estat d'haver creuat "una línia vermella" en haver entrat "impunament en seus oficials del Govern de la Generalitat i detenint treballadors públics i alts càrrecs". Conesa ha denunciat que el govern espanyol "ha suspès de facto l'autonomia catalana" i que utilitza "qualsevol mitjà per instal·lar un estat de por i setge a Catalunya".

"Drets fonamentals com la llibertat d'expressió i la llibertat de premsa han quedat greument retallats", ha proseguit Mercè Conesa, que ha advertit: "No ens espantaran". Conesa ha continuat el discurs assegurant que "és el moment d'implicar-se, de sortir al carrer, de sumar clavells, somriures i pancartes".

Per acabar, l'alcaldessa ha tornat a fer una crida a votar massivament al referèndum "perquè la nostra determinació està en el vot que dipositarem cada un de nosaltres el proper 1 d’octubre". "Vam començar votant, i acabarem votant", ha finalitzat entre aplaudiments del públic, que ha seguit amb el Cant dels Segadors.

"Ha arribat l'hora de la veritat"

Representants polítics s'han concentrat a Sant Cugat FOTO: Artur Ribera

Representants polítics de l'Ajuntament de Sant Cugat s'han sumat a la concentració en defensa de les institucions catalanes. "Sabíem que això passaria. Ara comença el mambo", ha declarat la regidora de CUP-PC, Lourdes Llorente, que ha denunciat que l'estat "no lluita per la democràcia o l'estat de dret", sinó que ho fa "única i exclussivament pel poder". "I el poder el té el poble", ha rematat.

 

Des d'ERC-MES, la portaveu del grup municipal, Mireia Ingla, ha assegurat que "ha arribat l'hora de la veritat" i ha denunciat que "l'estat no respecta els drets més fonamentals". Ingla ha fet una "crida a la calma i tranquil·litat", ja que "l'1 d'octubre hi haurà urnes". "El que hem de fer és anar a votar massivament. Si anem a votar massivament, segur que guanyarem", ha emfatitzat.

 

ICV Sant Cugat també ha estat present a la concentració en defensa de la democràcia, tal com ha explicat el seu portaveu, Ramon Gutiérrez: "Avui no podíem estar a un altre lloc que no fos en la defensa de la democràcia i l'autogovern de Catalunya". L'ecosocialista ha avisat que "no va de independència si o no" i que en un dia com avui "cal cridar democràcia i posar-se de la banda de les institucions democràtiques, del poble de Catalunya i de la necessitat de mantenir l'autogovern".

Finalment, l'alcaldessa Mercè Conesa, membre del PDeCAT, també ha fet una valoració de la situació més enllà del missatge més oficial: "No podem permetre que es vulnerin els drets polítics que tant ens han costat d'aconseguir". "Avui, tots, hem de sortir als carrers i manifestar-nos per dir que no podem permetre que se'ns coacti la nostra llibertat d'expressió, de reunió, d'opinió, política i de vot", ha expressat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem