ICV condemna l'atac a les institucions i a l'autogovern de Catalunya

Crida a la ciutadania a manifestar-se contra l'operació policial d'aquest dimecres 20 de setembre

ICV Sant Cugat ha condemnat en un comunicat "l’atac del govern del PP a les institucions i a l’autogovern de Catalunya" i fa una crida "a la mobilització davant la criminalització del conflicte polític". És la resposta dels ecosocialistes a l'operació policial contra el referèndum de la Guàrdia Civil, que aquest 20 de setembre ha entrat a diverses dependències de la Generalitat i ha detingut alts càrrecs del govern català.

Davant d'aquesta situació, Iniciativa de Sant Cugat ha emès un comunicat on denunciar que "detenir representants de la ciutadania és intolerable" i animen a "la ciutadania a participar de la mobilització a la plaça de la Vila de Sant Cugat a les 19 hores [aquest dimecres 20 de setembre]".

"Un cop més, el govern del PP es mostra incapaç de gestionar els conflictes polítics des de la política, i ens aboca a una situació d'excepcionalitat, fent servir els poders judicials i policials", afegeix el comunicat d'ICV, que consta de quatre punts:

  • Que ens trobem davant la suspensió de facto de l'autonomia de Catalunya, amb l'aplicació encoberta de l'article 155 de la Constitució.
  • Que el màxim responsable d'aquests fets és el Govern de Rajoy, que ha decidit llançar una ofensiva autoritària contra les llibertats i els drets civils de tots i totes.
  • Que davant aquests atacs a l'autogovern de Catalunya és el moment de mobilitzar-nos com mai.
  • Que defensem i defensarem ara i sempre les institucions de Catalunya i les nostres llibertats i drets.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem