Espadaler sobre la fuga de regidors a CDC: "No som els que hem de donar explicacions"

El secretari general d'Unio Democràtica ha presidit a Sant Cugat el consell executiu del partit al Vallès

Des que CiU va formalitzar el seu divorci s'ha viscut un transvàs de regidors d'Unió cap a Convergència i que, a Sant Cugat, ha significat que el partit democristià passés de tenir tres regidors després de les eleccions del maig a no tenir-ne cap després del 27S. A la pregunta de si els votants de CiU a les municipals es poden sentir traïts per aquesta situació, el secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, ha estat clar: "No som nosaltres, que ens hem mantingut fidels al partit, els que hem de donar explicacions a ciutadans que es puguin sentir traïts". "Nosaltres no ens hem mogut", ha afegit.

Així ho ha assegurat Espadaler abans del consell executiu del Vallès, que s'ha celebrat a Sant Cugat aquest dimecres, dia 18 de novembre. El president local del partit, Xavier Cortés, també s'ha referit a aquesta circumstància: "No estem al Ple, però estem al carrer. Fent-nos visibles".

Cortés, que ha remarcat els "bons" resultats d'Unió a Sant Cugat a les eleccions catalanes, s'ha mostrat convençut que superaran aquest moment: "Albirem un futur molt bo". En aquest sentit, Espadaler ha assegurat que des que es van separar de Convergència, moltes persones s'han interessat a formar part d'Unió.

"Fora de la llei i d'Europa"

Sobre política catalana, Espadaler ha assegurat que el país es troba en "un impàs preocupant" pel fet que encara no hi ha president. Segons el secretari general, molts simpatitzants de Convergència estan "esglaiats" per les possibles concessions a la CUP.

En referència a la resolució sobiranista que va aprovar el Parlament de Catalunya el 9 de novembre, Espadaler ha afirmat que "evidentment" el Tribunal Constitucional la va suspendre i ha lamentat que situa el país "fora de la legalitat i de la Unió Europea".

En referència a les paraules de Francesc Homs, cap de llista de la candidatura convergent a les eleccions generals, on assegurava que era moment de pacte, diàleg i seguretat jurídica; Espadaler ha afirmat que són els principis que sempre ha defensat Unió.

Finalment, sobre si el trencament amb Convergència s'havia produït tard, tenint en compte que el govern d'Artur Mas va engegar el procés sobiranista ja fa temps, el dirigent democristià ha assegurat que en cap moment han "renegat" de la història conjunta amb CDC. El punt d'inflexió, ha explicat, va ser quan "van decidir compartir programa amb Esquerra".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem