L'exalcaldessa i regidora de Junts Carmela Fortuny descarta ser alcaldable el 2023

L'exalcaldessa ha decidit no presentar-se a les primàries després que hi hagi dos candidats més

L'exalcaldessa i regidora portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, no es presentarà a les primàries de Junts per Sant Cugat per optar a ser l'alcaldable de la formació a les eleccions municipals del 2023. Així ho ha explicat la regidora en un comunicat, en el qual diu que davant la situació que hi hagi dos candidats més per ser alcaldable i "constatant que no hi ha una candidatura única, pel bé del partit i de la ciutat vull dedicar l'energia al projecte i no a competir amb els meus companys". Fortuny havia dit fa uns mesos en un acte de balanç de mandat que volia presentar-se a les primàries.

Més info: Junts demana a ERC que trenqui el tripartit i pacti amb ells

Tot i la decisió de no presentar-se, l'exalcaldessa diu que li hauria agradat repetir com a candidata i recorda que la llista que va encapçalar va ser la guanyadora de les eleccions del 2019, tot i no acabar governant. "Ha estat un orgull ser alcaldessa de la meva ciutat i també haver guanyat el 2019 la confiança de la ciutadania per revalidar l'alcaldia" i afegeix que li hauria "agradat poder tornar a liderar aquest projecte guanyador de Junts als propers comicis del nostre municipi".En aquest sentit, Fortuny ha explicat que ja ha comunicat la decisió al seu partit "amb el convenciment que és el millor pel projecte donada la situació actual".

En paral·lel, Fortuny remarca que continuarà treballant com a regidora "convençuda que la bona política és l'eina més eficaç per millorar la vida de la gent" i es posa a la disposició del seu partit per "per seguir aportant i guanyar les eleccions del 2023".En aquest sentit, Fortuny ha explicat que ja ha comunicat la decisió al seu partit "amb el convenciment que és el millor pel projecte donada la situació actual". 

En el comunicat la portaveu de Junts a l'Ajuntament de Sant Cugat carrega contr el tripartit i diu que està convençuda que "Junts per Sant Cugat és l'alternativa al caos del govern actual. Les persones que treballem per aquesta alternativa hem de centrar-nos en això amb tota la força i rigor. Però també ho hem de fer amb tota la generositat que calgui".

Dos candidats

La decisió de Fortuny de no presentar-se ve donada, segons explica, per la intenció de dos dels regidors del seu grup de presentar-se a les primàries. Tal com va avançar el TOT, per un costat el regidor Carles Brugaroles ( número 11 a la llista de Fortuny), i per l'altre, el regidor Josep Maria Vallès (número 4 a la candiatura de Junts el 2019), volen ser alcaldable de la formacio el maig dle 2023. Tot i axiò, les primàries de Junts encara no estan convocades, però tot apunta que tindran lloc a principis del 2022. 

Trajectòria política 

Carmela Fortuny va ser alcaldessa de Sant Cugat des del jny del 2018 fins al juny del 2019, després que Mercè Conesa renunciés a l'alcaldia per fer el pas de presidir el port de Barcelona. Fins aleshores, Fortuny era la tinenta d'alcaldia de Cultura del govern de Conesa. Abans ja havia estat la responsable de serveis socials al consistori santcugatenc de la mà de Lluís Recoder (2007-2010), però quan aquest va fer el salt a Generalitat com a conseller, Fortuny va passar a portar la direcció de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) fins al 2015, any que torna a formar part de la candidatura de Conesa. Actualment, a més de regidora portaveu de Junts, Fortuny és vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona i forma part del govern del PSC i junts en aquest òrgan.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem