La Fiscalia arxiva la investigació dels contractes municipals que va denunciar Ciutadans

D'aquesta manera la fiscalia conclou que les contractacions no constitueixen cap fet penal

La Fiscalia ha arxivat la investigació de diferents contractes de l'Ajuntament de Sant Cugat amb el govern del PDeCAT, entre els anys 2017 i 2018, per un import d'1.445.000 euros. Així ho ha avançat la periodista de TVE Isabel Palacios i Cugat.cat. Una investigació que va començar arran d'un informe de l'interventor municipal i que Ciutadans va denunciar a la fiscalia. Entre els contractes investigats n'hi havia del servei de neteja o eventuals del Teatre-Auditori. 

Més info: La fiscalia investiga diverses factures de l'Ajuntament de Sant Cugat

D'aquesta manera la fiscalia conclou que les contractacions no constitueixen cap fet penal i envia la denúncia a la via administrativa, a l'Oficina Antifrau.

L'informe complet al que ha pogut accedir el TOT. 

Segons fonts municipals consultades pel TOT, l'Ajuntament no té constància encara d'aquesta decisió de la fiscalia, com tampoc Ciutadans, com a part denunciant. L'alcaldessa. Mireia Ingla, no ha volgut fer declaracions fins que l'Ajuntament no rebi oficialment el comunicat de la fiscalia. Junts per Sant Cugat ha demanat a l'actual govern que es disculpi. 

Més info: JxStC demana "una disculpa pública" del Govern després de l'arxivament de la Fiscalia

En aquest sentit, la investigació policial conclou que hi ha un "constant procediment negligent dels funcionaris", en referència a l'interventor i al secretari municipal, a qui assenyala com a possibles autors d'un delicte de prevaricació per omissió. Amb tot, la fiscalia determina que cap dels dos va actuar amb intenció de beneficiar-se del pagament directe a les empreses i destaca que tots els serveis eren justificats. "En cap cas es van destinar diners a serveis no prestats, capritxosos o superflus", diu el ministeri públic.

"Deixadesa" i "preocupant falta de control"

Per tot plegat, la fiscalia assegura que les irregularitats s'haurien produït per una "deixadesa" de la gestió per part de l'interventor i el secretari, "amb una edat propera a la jubilació", mentre afegeix que també hi va haver "falta de supervisió dels responsables polítics".

Per últim, el ministeri públic destaca que la "preocupant falta de control" es va corregir amb l'entrada dels substituts d'aquests dos càrrecs. Així i tot, la fiscalia acorda remetre el cas a l'Oficina Antifrau per a què supervisi si les pràctiques irregulars s'han "desterrat" o determini si cal adoptar mesures addicionals.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem