Cs demana una auditoria jurídica de contractacions i factures dels 2 darrers mandats

La formació taronja presenta aquesta moció en relació a la investigació de la Fiscalia i considera de "modus operandi" les presumptes irregularitats de l'antic equip de Govern en aquest àmbit

Cs demana que es faci una auditoria jurídica per analitzar els procediments de contractació de l'Ajuntament de Sant Cugat i les factures pagades "sense cobertura legal" dels dos darrers mandats (2011-2015 i 2015-2019), governats per CiU i PDeCAT-Demòcrates. Cal recordar que la Fiscalia investiga presumptes irregularitats de l'antic equip de Govern relatives a documentació de l'any 2018. De fet, Cs va presentar una denúncia davant de la Fiscalia després de rebre informes del 2017, del 2018 i del 2019.

En aquest sentit, des del grup municipal de Cs han explicat que han demanat informes de documentació anterior, des de l'any 2012, i que en aquests moments l'estan analitzant: "Hi ha hagut un modus operandi en els pagaments i les contractacions", apunten des de la formació. Per tal de poder executar aquesta auditoria, Cs presentarà una moció al ple municipal del mes de setembre: "Hi ha dues qüestions que clamen al cel: primer de tot hi ha pagaments directes sense cap mena de procediment. Cap de les qüestions establertes en la llei de contractació estan previstes. Per altra banda es paga a proveïdors, per la qual cosa es justifiquen pagaments per qüestions d'urgència", ha dit la regidora Múnia Fernández-Jordán, que ha explicat alguns exemples concrets de factures en els quals la formació taronja veu irregularitats: "Plantegem la moció en bona fe, i amb anhel de transparència. Entenem que el Govern hi ha de votar a favor i ens sorprendria molt que s'hi neguin.", ha apuntat la regidora.

Crítiques a l'actual equip de Govern

"Vam fer un ple sobre el tema al maig i semblava que als altres partits no els importava, quan parlàvem d'unes quantitats importants", ha dit Aldo Ciprián, portaveu de Cs, en relació a la CUP, ERC-MES i el PSC. Per la seva banda, Múnia Fernández-Jordán ha assegurat que "la resta de grups s'hi van posar de perfil."

A més, Jordán ha dit que "l'actual equip de Govern, quan era a la oposició, va passar una mica de cantó per la qüestió, ens van dir exagerats. Com a oposició no van fer absolutament res". A més, ha assegurat que des que hi ha nou Govern, Cs no ha vist "un acord que prevegui més recurssos materials i humans a la intervenció de l'Ajuntament per revisar decrets i pagaments dels últims mandats."

Més informació
 
Comentaris

Destaquem