El govern treballa per acabar amb les "irregularitats flagrants" a l'Ajuntament

El nou govern assegura que entre juliol i desembre han hagut de pagar més de 3 milions d'euros sense contracte per "l'herència" rebuda

El govern d'ERC-MES, PSC i CUP treballa per acabar amb les "irregularitats flagrants" en les contractacions de l'Ajuntament de Sant Cugat i de les quals n'havien responsabilitzat als anteriors responsables polítics de Convergència.

L'alcaldessa Mireia Ingla ha recordat que des del mes de juny fins a cinc vegades han anat els Mossos d'Esquadra a l'Ajuntament per demanar documentació, en el marc de la investigació de la Fiscalia sobre contractes i factures irregulars. Així ho ha dit durant el vermut de Nadal amb la premsa, aquest 20 de desembre.

Més info: La fiscalia investiga diverses factures de l'Ajuntament de Sant Cugat

La tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert, ha denunciat la "irregularitat de multituds de contractes, que suposen una xifra astronòmica" que s'han trobat. Segons el govern, en l'anterior etapa es pagaven multitud de serveis sense contracte o amb un contracte caducat. El servei de neteja i de climitatització de dependències municipals, el servei de la grua o la defensa jurídica són alguns dels exemples que han posat.

3 milions d'euros més

Davant d'aquest escenari, tenen l'objectiu "d'ordenar la casa perquè no torni a passar", tot i reconèixer que no és una tasca que es pot dur a terme "d'un dia per l'altre". De fet, segons Gibert, entre juliol i desembre, quan ja hi havia el nou govern, s'han pagat més de 3 milions d'euros per serveis sense contracte o amb contracte caducat. Una situació, assegura, "heretada" de l'anterior govern.

Més info: Ingla afirma que es van pagar 1,4M€ "sense contracte", i Fortuny li demana "veracitat"

L'alcaldessa ha assegurat que tota aquesta documentació, de la qual el seu govern ja és el responsable, també la portaran a la Fiscalia.

Gibert: "Volem arribar a 2021 amb una situació sanejada"

És per això que ja fa temps que treballen en un "pla de millora" per regularitzat la situació completament durant el 2020. Per una banda, volen reforçar l'àrea de contractació i, per l'altra, fer una previsió de tots els contractes que acaben en els pròxims mesos i que s'han de prorrogar o tornar a concursar.

"Volem arribar a 2021 amb una situació sanejada i un funcionament normalitzat", ha insistit Núria Gibert. A més, ha volgut donar rellevància a la creació d'una tinència d'alcaldia de Bon Govern i Transparència que ha de treballar per prevenir totes aquestes "irregularitats".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem