Demanen que l'Ajuntament de Sant Cugat no promogui actes religiosos

ICV-EUiA vol que els equipaments religiosos també paguin IBI

El grup municipal d'ICV-EUiA presentarà al Ple Municipal un seguit de propostes per fer "avançar" l'Ajuntament de Sant Cugat en la laïcicitat i "demanar la neutralitat dels poders públics municipals davant de qualsevol convicció religiosa". En aquest sentit, els ecosocialistes exigeixen que "els actes públics institucionals siguin sense connotacions religioses i que els actes religiosos no tinguin la consideració d’actes oficials". El partit també reclama que els espais de titularitat municipal no existeixi cap simbologia religiosa, excepte aquella que signifiqui un bé patrimonial i històric "especialment contrastat".

Com a exemple, els verds recorden que el programa oficial de la Festa Major inclou la missa major, on "l'Ajuntament participa activament en una litúrgia religiosa". És per això que demanen que els representants electes del consistori i el personal al servei de l’ajuntament no mostrin, en l'exercici del seu càrrec o de les seves funcions, cap gest de submissió o veneració de persones o imatges religioses. Així, demanen que cap acte promogut per l'Ajuntament de Sant Cugat sigui de caràcter religiós de cap tipus i tots siguin civils.

Més info: Els partits d'esquerra critiquen que la missa sigui un acte oficial de Festa Major

ICV-EUiA també incideix en el fet que els equipaments religiosos estiguin exempts de pagar l'IBI i vol que Sant Cugat demani modificacions a la Generalitat i a l'Estat perquè aquests paguin l'impost municipla. A més, demana l'elaboració d'un cens de les propietats rústiques i urbanes "de les quals s'hagi pogut apropiar l'Església catòlica" des de 1946 i s'insti al Congrés dels Diputats i al Parlament de Catalunya perquè legislin per a la reversió d'aquestes immatriculacions als seus legítims propietaris o, en el seu defecte, a l’Ajuntament. Un aspecte per evitar casos com la polèmica sobre la propietat del Monestir de Sant Cugat de fa uns mesos.

Finalment, volen que l’Ajuntament vetlli pel laïcisme dels ensenyaments impartits en els itineraris oficials i als centres d'educació infantil i que en períodes electorals no es facilitin col·legis o locals no confessionals i, si són privats, que estiguin lliures de simbologia religiosa o d'una altra naturalesa ideològica, per a l'exercici democràtic de votar.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem