Junqueras: "Tenim la responsabilitat de guanyar"

El president d'ERC ha participat de l'acte de campanya que Junts pel sí ha organitzat aquest diumenge, 13 de setembre, a la plaça de Barcelona

La plaça de Barcelona ha estat l'espai escollit per la candidatura de Junts pel sí per fer el seu acte de campanya a Sant Cugat. Ho feien aquest diumenge, 13 de setembre, al migdia, en un acte que, sota el nom del Votem junts, ha aplegat Oriol Junqueras, president d'ERC, Isola Passola, cineasta, i Èric Vergés, cantant d'Els Catarres.

 

Un acte centrat en la diversitat de les generacions de catalans que, dia 27, estan cridats a votar. És per això que joves santcugatencs, i persones de més edat, han passat per l'escenari per manifesta el seu desig davant les eleccions autonòmiques. “És temps per aprendre i per ensenyar”; “Tot està per fer i tot és possible” o “Gràcies per ensenyar-me a caminar”, són algunes de les frases que els participants han pronunciat justa abans de dipositar, simbòlicament, el seu vot en una urna.

 

Abans, però, Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, ha obert l'acte tot manifestant un desig. “Avui, que faig 47 anys, vull que siguin els darrers anys dins un Estat que no ens vol".

Joves i grans han mostrat els seus desitjos per començar l'acte. FOTO: Lali Puig

Isola Passola ha intervingut “en nom dels adults, a mi que em va tocar viure el franquisme”. Passola ha posat l'accent en el fet que “per primera vegada la societat del benestar perilla. I perilla a Catalunya perquè tenim un Estat que juga a la contra nostra i no ens deixa progressar”.

 

En aquesta línia, Passola ha fet referència a la quantitat de joves que han de marxar fora per poder treballar d'allò per al que s'han format. “L'única possibilitat de poder-se quedar aquí és votar independència el dia 27”, ha remarcat, tot assenyalant aquest fet com a garantia de les pensions. “Les pensions els paguen amb la feina que generen els joves. Si els joves es queden, la gent gran podrà cobrar les seves pensions”, ha recalcat.

L'escenari escollit ha estat la plaça de Barcelona. FOTO: Lali Puig

Amb tot, ha volgut tranquil·litzar els assistents. “Que ningú pateixi; dia 27 no hi haurà una trencadissa. Després començarà un any i mig de negociacions”, però ha volgut remarcar que “tan sols podrem negociar quan tinguem la independència, perquè és llavors quan podrem parlar d'igual a igual”.

Junqueras a encoratjat a fer "l'últim esforç". FOTO: Lali Puig

L'acte ha finalitzat amb la intervenció d'Oriol Junqueras, qui ha destacat el caràcter familiar de la trobada, i destacant que els presents en l'acte “venim de generacions que ens han permès resistir, tot i haver perdut l'esperança de veure una victòria”; “generacions que van fer un esforç per permetre que alguna generació posterior tingués l'oportunitat de guanyar”.

 

“Nosaltres som aquesta generació; sobre les nostres espatlles descansa una responsabilitat força original, no la de resistir, sinó la responsabilitat de guanyar. Per donar sentir a l'esforç dels que ens han precedit”, ha explicat.

 

En aquest sentit Junqueras ha remarcat que “arribar a la realitat actual ha estat un esforç extraordinari”, destacant l'important canvi que ha viscut el país des de la postguerra. “Ens falta un últim esforç”. I ha volgut encoratjar els joves a “ser protagonistes” del canvi. Perquè “teniu l'oportunitat de ser la primera generació jove de viure en un país independent.”

Mercè Conesa ha estat l'encarregada de donar el tret d'inici a l'acte. FOTO: Lali Puig

La seva intervenció ha finalitzat tot dient que “els vostres avis ja han estat protagonistes de proeses extraordinàries; vosaltres tindre l'oportunitat de fer-ne una: aconseguir la independència del vostre país”. “Gaudiu ara; la independència la farem una sola vegada: Visqueu-la amb intensitat, gaudiu-la, recordeu la llum d'aquests dies i les converses que tingueu, recordeu la intensitat emocional d'aquests dies, perquè sols ho viurem una vegada”. “La vida té sentit si la vivim amb totes les nostres ganes i passió”, ha conclòs.

 

La crònica de l'acte també a www.elmon.cat

Més informació
 
Comentaris

Destaquem