JxCat emplaça ERC a fer "marxa enrere" amb els acords amb el PSC als municipis

Un dels municipis que assenyalen des de Junts per Catalunya és Sant Cugat del Vallès

Junts per Catalunya emplaça ERC a proposar governs d'unitat independentista i a repensar tots els acord municipalistes "si vol unitat independentista". En un document intern de la formació al quan ha tingut accés l'ACN, la formació que lidera Carles Puigdemont reclama als republicans que facin "marxa enrere" amb els pactes tripartits que prioritzen l'acords d'esquerres i "fan fora" JxCat com denuncien que ha passat en 26 municipis. Un d'aquests municipis és Sant Cugat del Vallès, on van pactar ERC, PSC i CUP.

Entre els 26 municipis que JxCat lamenta que ERC ha prioritzat acords d'esquerres tripartits per fer-los fora hi ha localitats com Sant Cugat, Figueres o Tàrrega.

L'acord a la Diputació

Pel que fa al pacte que JxCat ha arribat amb el PSC a la Diputació de Barcelona, els postconvergents conviden els republicans a aplicar "el gir cap a la moderació" que constaten que ERC ha fet darrerament amb la seva estratègia política i els proposen "refer la unitat".

A més, asseguren que "a tots ens hagués agradat un altre escenari, però no era possible, perquè no existia". La formació destaca que l'acord amb els socialistes s'ha pres "per responsabilitat amb els votants, per desenvolupar els programes i pel compromís amb la construcció d'estructures de país i de república".

Junts per Catalunya afirma que només hi havia dues possibilitats de govern on ells hi tinguessin lloc, que eren amb el PSC o amb ERC i Comuns. Aquesta darrera opció "no era possible perquè els Comuns no volien que JxCat fos al govern". "Tant ells com ERC pretenien que la presència de JxCat fos simbòlica i només impliqués el vot a favor de l'executiu bipartit entre Comuns i ERC". A més a més, a diferència del que asseguren fonts d'ERC, JxCat afirma que no van rebre "cap proposta de govern per part d'ERC".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem