L'Ajuntament demanarà al govern espanyol que es tanquin els CIE

La moció, presentada conjuntament per Convergència, ICV-EUiA, ERC-MES i PSC ha estat aprovada

La moció presentada, al ple municipal d'aquest dilluns 19 de setembre, conjuntament entre Convergència, ICV-EUiA, ERC-MES i PSC per garantir els drets fonamentals de totes les persones de Sant Cugat i per donar suport a l'Ajuntament de Barcelona pel tancament definitiu del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) ha estat aprovada.

Així, amb aquesta moció, i tal com ha detallat el regidor d'ICV-EUiA, Ramon Gutíerrez, Sant Cugat es compromet a "treballar per l'eradicació del racisme i per garantir la igualtat de drets i oportunitats de tota la ciutadania. A més, dóna suport a l'Ajuntament de Barcelona per tal que es tanqui definitivament el CIE de la Zona Franca".

La moció aprovada, que també ha comptat amb el suport la CUP-PC i el regidor no adscrit, Dimitri Defranc, també contempla que a Sant Cugat es garanteixi que cap persona sigui identificada i detinguda per qüestions racials i que cap persona sigui privada de llibertat pel fet de trobar-se en sitaució administrativa irregular, perquè, tal com ha destacat Gutíerrez, "cap persona és il·legal". 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem