L'Ajuntament pren partit en la lluita contra la sida

El ple municipal del mes de desembre va aprovar una moció per implantar mesures en la lluita contra la sida

L'Ajuntament de Sant Cugat prendrà partit en la lluita contra la sida, després que s'aprovés una moció al respecte en el ple municipal del mes de desembre, presentada per ERC-MES.

La moció preveu que el consistori faci efectiu el compliment dels acords en la lluita contra la sida, a més de fer front a l'estigma i la discriminació relacionats amb el VIH, per exemple engegant campanyes informatives i sensibilitzadores. Una de les mesures més importants que incloïa la moció era la col·locació de màquines expenedores de preservatius en centres educatius del municipi.

La moció es va aprovar amb els vots favorables d'ERC-MES, la CUP-PC, el PDeCAT, ICV-EUiA, PSC-CP, Cs i els regidors no adscrits, i el vot en contra del PP.

Èric Gómez, d'ERC-MES, va explicar que "és una moció que no és agradable de presentar". De totes maneres, va assenyalar que era necessària. "No s'ha complert els acords que havíem plantejat en una moció aprovada fa 2 anys, com per exemple col·locar un llaç vermell a l'Ajuntament els dies 1 de desembre, o col·locar màquines expenedores de preservatius als centres educatius. Per això ens veiem obligats a tornar a presentar la moció", va dir Gómez. "Tenim el dret a unes relacions sexuals segures", va afirmar. "No pot ser que un centre, tingui o no connotació religiosa, privi de formació sexual als seus alumnes", va sentenciar Gómez.

La regidora de Cs, Múnia Fernández, va defensar la posició del partit: "Tornar a portar aquesta moció ens hauria d'avergonyir perquè els acords ja haurien d'estar complets", va dir Fernández. "L'educació sexual dels nostres fills i filles ha de ser prioritària per aquest Ajuntament", va assenyalar la regidora. "El VIH ens fa millors, ens ajuda a unir-nos per una causa que pot afectar a tothom", ha sentenciat Fernández.

ICV-EUiA també va votar favorablement a la moció. "La sida va crear un gran impacte en la nostra societat als anys 80 i 90, i en aquella època es van fer moltes campanyes. Continuem pensant que no podem abaixar la guàrdia en cap moment", va explicar Roser Casamitjana. "Només amb conscienciació aconseguirem reduir els casos de VIH", va afegir. "Per bé o per mal, el preservatiu és l'única manera de poder combatre aquesta malaltia", va sentenciar Casamitjana.

Núria Gibert va ser l'encarregada d'expressar el posicionament de la CUP-PC, i va assenyalar que "l'única manera de combatre aquesta epidèmia és l'ús del preservatiu". "Cal posar-los al servei dels joves", va afirmar també Gibert.

El PDeCAT va mostrar-se favorable a la moció, a través d'Eloi Rovira. "M'agradaria fer èmfasi a dir que no és una malaltia exclusiva dels joves, desgraciadament també hi ha percentatges de contagi en edats més avançades i també s'ha d'incidir en aquests col·lectius", va dir Rovira. "Com a administració, la sida ens preocupa i hem d'intentar posar recursos per combatre-la", va afegir. "Hem de repassar els protocols pel que fa a les commemoracions, perquè és cert que no he complert els acords en aquest sentit i hem de ser capaços de fer-ho", va assenyalar el regidor.

El PP va votar-hi votat en contra. "Compartim plenament la problemàtica, però no compartim exactament com s'ha de fer per solucionar-la", va iniciar Álvaro Benejam. "Segurament hi ha una falta d'educació sexual. Nosaltres som partidaris de fer educació sexual, però no compartim 100% els mètodes que planteja el grup proposant de la moció", va dir.

Llegiu la moció sencera

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem