La seguretat i els pensionistes centren la participació ciutadana del Ple

Una cinquantena de persones han exigit que es prioritzi la seguretat a Sant Cugat

El torn de participació ciutadana del ple municipal de Sant Cugat del Vallès del mes de desembre, celebrat aquest dilluns, dia 17, ha estat protagonitzat per la reivindicació de més seguretat a la ciutat i la protesta dels pensionistes davant la “inacció” del govern municipal.

D'aquesta manera, ja abans de començar l'audiència pública, una cinquantena de persones s'han manifestat a les portes del consistori reclamant més seguretat, per després exposar el seu malestar dins la sala de plena, amb les paraules del senyor Cernuda.

Més info: Una 50a de persones entren al consistori reclamant més seguretat

Amb les seves paraules, ha recriminat que “l'Ajuntament no és capaç de posar la Policia Local que correspon al municipi”, al·ludint a 160 agents, i demanant què passarà quan l'any vinent es jubilin deu policies. “No s'ha presentat mocions per aquest tema”, ha reivindicat, apuntant que “se'ls n'anirà de les mans si no fan res”. Cristina Paraira, tinent d'alcalde de seguretat, ha respost dient que “la seguretat és la preocupació central al municipi”, repassant diferents accions que s'han portat a terme a la ciutat per garantir la seguretat, com ara la futura reorganització de la plantilla, o repassant la tasca dels Mossos a la ciutat. L'alcaldessa ha emplaçat els veïns presents al ple a fer una reunió monogràfica amb els cossos de seguretat per explicar-los totes les accions que s'estan fent.

La Plataforma de Pensionistes també ha participat de la sessió lamentant que “ens esteu enganyant”, fent referència a canvis en els títols de transport que no són els reivindicats, o al fet de “no rebre resposta” a les qüestions plantejades, així com que l'oficina d'atenció al pensionista no funcioni com es demanava. “Hi ha problemes seriosos i aquí no s’està fent res”, han lamentat. Joan Puigdomènec, regidor de participació Ciutadana, ha fet valdre la feina feta, com cedir el terreny a la Generalitat per una nova residència, emplaçant-los a reunir-se per fer una llista de les coses que diuen no haver rebut resposta.

La Plataforma de Pensionistes durant la seva intervenció. FOTO: Bernat Millet

La Plataforma de Pensionistes durant la seva intervenció. FOTO: Bernat Millet

 

Durant el torn hi ha hagut nombroses intervencions més. D'una banda, Jaume Espina ha reclamat que “es compleixi la llei” pel que fa a circulació de bicicletes a les zones de vianants de la ciutat. “Les bicis són vehicles, i han d’observar les mateixes funcions que qualsevol altre vehicle”. Cristina Paraira ha respost dient que “no s'incompleix la llei”, i recordant que s'està treballant en una nova normativa per fer “possible la convivència entre bicicletes i vianants”. Membres de l'AMPA de l'escola Ciutat d'Alba també han intervingut per demanar sobre quines accions s'estan fent per garantir l'arribada segura dels infants a l'escola traient els vehicles. Una opció que s'està treballant des de l'Ajuntament per posar fi al caos circulació de les hores puntes. I Des de l'escola La Mirada han reclamat que es compleixi l'acord municipal de dotar l'escola d'un edifici per al pròxim curs.

Javier Monteys ha tornat al Ple Municipal per lamentar que s'aposti per la nova biblioteca central del municipi, i l'alcaldessa Carmela Fortuny li ha recordat que “el projecte es manté”. També la sra. Palacios ha intervingut per agrair que s'hagi resolt algun problema amb les terrasses però reclamant que encara n'hi ha a la plaça de Barcelona que barren el pas. Per la seva banda, el Sr. Federico ha lamentat que no es faci res per solucionar els problemes de soroll de l'AP-7 a Mira-sol, i que no es retiri la torre d'alta tensió al mateix barri. Puigdomènech ha respost dient que l'explicació es va donar durant el darrer Consell de Barri de Mira-sol, fent cinc cèntims del debat al barri.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem