6 mocions aprovades, 2 institucionals, 2 rebutjades i 1 retirada al ple municipal

La sessió plenària a Sant Cugat s'ha celebrat aquest 17 de desembre i ha suposat set hore si mitja de debat

El Ple Municipal del mes de desembre a Sant Cugat del Vallès, celebrat aquest dilluns, dia 17, ha finalitzat amb XX mocions aprovades, XX rebutjades, i dues mocions institucionals.

 

Pel que fa les mocions institucionals, l'Ajuntament ha aprovat frenar la concessió del servei d'abastament d'aigua, fins que no s'hagi fet un estudi per a la municipalització d'aquest servei. D'altra banda, també s'ha aprovat una moció institucional per demanar a la Generalitat la construcció de la 2a residència pública per a gent gran, que també inclou estudiar i implementar diferents mesures per millorar en l'atenció a aquest col·lectiu.

Més info: Sant Cugat frena la concessió de l'aigua fins que hi hagi un estudi per municipalitzar-la

Més info: L'Ajuntament demanarà la construcció de la 2a residència a la Generalitat

Pel que fa a les mocions aprovades, ha prosperat la moció d'ICV-EUiA, PDeCAT-Demòcrates, CUP-PC, ERC-MES i PSC-CP a proposta d'Amnistia Internacional, Fundipau, Greenpace i Oxfam Intermón per la suspensió de la venda d'armes espanyoles a la coalició saudita que intervé al Iemen. La moció s'ha aprovat amb el suport de totes les formacions, amb l'abstenció de PP i Cs.

També s'ha acordat, a proposta de PSC-CP i PDeCAT-Demòcrates, acabar amb el pas dels autobusos per la plaça de Lluís Millet, amb els vots a favor de PDeCAT, PSC-CP, el PP, ERC-MES i Cs. ICV-EUiA i CUP-PC s'hi hans abstingut. També s'ha aprovat una moció per mostrar el suport del consistori a la vaga de fam de Jordi Sànchez, Joaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull, amb els vots favorables d'ERC-MES i el PDeCAT (proposants de la moció), i de la CUP-PC, d'ICV-EUiA i dels dos regidors no adscrits, Xavier Cortés i Dimitri Defranc. Cs i PP hi han votat en contra i el PSC-CP s'hi ha abstingut.

Més info: Els autobusos deixaran de passar per la plaça de Lluís Millet

Més info: Sant Cugat dona suport a la vaga de fam dels presos polítics

Amb els vots favorables de tots els grups municipals excepte el PSC, que hi ha votat en contra, i Cs i el regidor no adscrit Dimitri Defran que s’han abstingut, s'ha arpovat la moció presentada per la CUP-PC sobre les zones verdes, la moció presentada per ERC-MES per complir els acords en la lluita contra la sida i fer front a l'estigma i la discriminació relacionats amb el VIH s'ha aprovat amb els vots de tots els grups municipals excepte el PP, que ha votat en contra de tots els punts (el punt 3 dels acords també ha comptat amb el vot en contra de Cs, i l’abstenció del regidor no adscrit Xavier Cortés. D’altra banda, el punt 8 dels acords també ha comptat amb el vot en contra de Cs).

La darrera moció aprovada ha estat la presentada per ERC-MES per a l'elaboració d'un protocol d'emergència habitacional, que ha rebut el suport tots els grups municipals a excepció del PP que hi ha votat en contra.

Pel que fa a les mocions rebutjades, s'ha votat en contra de la proposta de Cs i PP de rebutjar l'atac al domicili del jutge Llarena a Sant Cugat generant-se un ampli debat per les formes de la moció i pel fet que no es permetés el vot separat dels diferents acords plantejats. Finalment, s'ha rebutjat, havent rebut el vot favorables del regidor no adscrit Dimitri Defrnac, l'abstenció de Xavier Cortés i el PSC. També s'ha rebutjat la moció presentada pel PP de millora del finançament de la construcció de la XIII escola pública La Mirada.

Més info: El suport a Llarena divideix el Ple Municipal per la consideració de violència

El PSC, per la seva banda, ha retirat la moció que presentava per instar el Govern a la recuperació dels drets suspesos i sostrets dels treballadors públics de la Generalitat.

Protesta per més seguretat al ple municipal. FOTO: Bernat Millet

Protesta per més seguretat al ple municipal. FOTO: Bernat Millet

En el torn de participació ciutadana, la seguretat i la reivindicació dels pensionistes han estat les grans protagonistes. De fet, una cinquantena de persones s'han manifestat prèviament a les portes de l'Ajuntament per demanar més seguretat a la ciutat.

Més info: La seguretat i els pensionistes centren la participació ciutadana del Ple

Més info: Una 50a de persones entren al consistori reclamant més seguretat

Un ple en el qual s'ha aprovat també que s'incrementarà l'impost de plusvàlues i es crearà una taxa per pisos buits, alhora que el govern municipal ha deixat sobre la taula els pressupostos de 2019 davant la falta d'acords de l'oposició per aprovar-los.

Més info: Sant Cugat incrementarà l'impost de plusvàlues i crearà una taxa per pisos buits

Més informació
 
Comentaris

Destaquem