L'Ajuntament tindrà un nou càrrec de confiança entre crítiques de l'oposició

El tinent d'alcalde socialista Pere Soler tindrà un assessor

La tinència d'alcaldia d'Ocupació i Polítiques Comarcals de l'Ajuntament de Sant Cugat, en mans del socialista Pere Soler, tindrà un nou càrrec de confiança amb un salari de 61.000 euros bruts anuals. El Ple Municipal va aprovar aquest 15 de maig la creació de la nova plaça, gràcies als vots a favor del govern de PDECat-Demòcrates i PSC i l'abstenció del Partit Popular i del regidor no adscrit Dimitri Defranc.

El nou assessor estarà sota les ordres del socialista Pere Soler, que després de l'acord de govern amb PDECat-Demòcrates va ser nomenat tinent d'alcalde d'Ocupació i Polítiques Comarcals, una cartera creada de nou. La tinent d'alcalde Cristina Paraira va justificar la necessitat del nou càrrec de confiança i va assegurar que no suposa cap "increment de despesa".

La major part de l'oposició, però, es va mostrar crítica amb la situació i va votar en contra la proposta. "L'escala salarial fixada per l'equip de govern no la compartim i està molt allunyada de la realitat del nostre país. Els salaris són pornogràficament alts", va denunciar la cupaire Núria Gibert.

Aldo Ciprián, de Ciutadans, s'ha mostrat molt contrariat i ha afirmat que "61.000 euros són molt diners i un salari desmesurat". "L'únic criteri de selecció és la compra de voluntats per part de l'equip de govern al PSC", ha afegit. Des d'ERC-MES, Ferran Villaseñor ha recordat que en el seu moment van donar suport al cartipàs municipal, però que des de llavors s'han creat "quatre càrrecs de confiança més".

"Ens costa molt d'entender que les necessitats d'àrea de govern canviin tan sovint", va reflexionar Ramon Gutiérrez, d'ICV-EUiA, que va afegir: "El procés de selecció s'hauria de fer amb professionalitat i transparència i que es diguin les necessitats de la plaça".

Substitució de la plaça

Cristina Paraira ha emfatitzat que la nova plaça no suposarà cap despesa extra, ja que s'aprofita la plaça de sots-director de Districtes, que està buida des de la marxa del seu responsable fa unes setmanes. "Els ajuntaments tenen autonomia municipal per organitzar-se i nosaltres fem una reorganització legal. Estem fent el que la llei ens permet", va assegurar.

Una situació que han lamentat partits com ERC-MES, CUP-PC i ICV-EUiA és el fet que l'Ajuntament ja no compti amb una plaça de sots-director de Districtes. "La plaça de districtes era necessària", va afirmar Núria Gibert.

 

Una altra crítica expressada per l'oposició són les responsabilitats de la tinència d'alcaldia d'Ocupació i Polítiques Comarcals, tal com recordava Ramon Gutiérrez: "No he vist cap estratègia pel que fa a les polítiques comarcals. Vam demanar al tinent d'alcalde els objectius de la seva àrea fa quatre mesos i encara no ho tenim clar".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem