L'alcaldessa acusa Europa de "tancar els ulls" davant la "vulneració de drets"

Mercè Conesa demana "l'alliberament immediat" de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha acusat directament a la Unió Euroea de "tancar els ulls" davant la "vulneració i involució" de drets fonamentals a Catalunya. Així ho ha assegurat després de la concentració a la plaça de la Vila d'aquest 17 d'octubre contra l'empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart i que ha aplegat centenars de santcugatencs sota el crit de socors a Europa de 'Help Catalonia'. Conesa ha tornat a reclamar "l'alliberament immediat" dels líders d'ANC i Òmnium.

"Fins ara esperàvem molt més d'Europa", ha recongut l'alcaldessa i també presidenta de la Diputació de Barcelona, que ha afegit: "No entenem que Europa toleri la disminució dels drets fonamentals de valors europeus i que la involució sigui aplicada sobre cituadans europeus".

Mercè Conesa ha recordat que la Unió Europea ja "ha mirat a una altra banda" en situacions molt greus com la crisi dels refugiats i ha emfatitzat que els catalans són ciutadans europeus que estan patint "perjudicis directes" en la repressió de l'estat.

Aposta pel diàleg

Amb tot, Mercè Conesa ha reivindicat el diàleg: "Sempre s'ha de dialogar, sempre. Com a alcaldessa mai podré renunciar al diàleg". "Ens poden fer moltes amenaces però no ens mourem ni una mica en la defensa dels drets de les persones i la democràcia", ha afegit.

"Estem davant d'una involució claríssima dels drets polítics i civils dels ciutadans, no només de Catalunya, sinó de tot Espanya", ha finalitzat l'alcaldessa de Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem