La reacció a les xarxes dels polítics locals per l'empresonament de Cuixart i Sánchez

La presó preventiva dictada pels presidents d'ANC i Òmnium indignen a bona part dels regidors santcugatencs

Indignació, tristesa i ràbia són alguns dels sentiments expressats per la majoria de regidors de Sant Cugat a les xarxes per l'empresonament preventiu de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, presidents d'Òmnium i de l'Assemblea Nacional Catalana. La decisió de l'Audiència Nacional ha estat durament criticada per membres santcugatencs de tots els partits amb representació a l'Ajuntament, a excepció del Partit Popular, que ha celebrat la notícia, i de Ciutadans, que no ha fet cap valoració.

La decisió es va donar a conèixer aquest dilluns al voltant de les nou del vespre, quan Sant Cugat estava celebrant un ple municipal amb tots els regidors tancats a la sala. Així, els polítics santcugatencs van utiltizar el telèfon mòbil i les xarxes socials per començar a fer públiques les seves opinions i difondre les mobilitzacions convocades per aquest mateix dimarts a Sant Cugat i arreu del país. ERC-MES i CUP-PC van abandonar la sessió plenària com a mostra de rebuig a l'empresonament dels dos líders dels moviments sobiranistes.

"Us volem a casa", va piular la portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, després de conèixer l'empresonament de Sánchez i Cuixart, que va deixar "sense paraules" a la tinent d'alcalde Joana Barbany. Des d'Iniciativa han repiulat un missatge demanant "l'alliberament immediat" dels dos líders catalans. Pel socialista Pere Soler, tinent d'alcalde, "la presó preventiva sense fiança i confusa sembla excessiva, no ajuda al diàleg ni a desencallar res". "Ràbia i tristesa per la detenció de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. No ens quedarem de braços creuats", va afirmar la portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla.

L'únic aplaudiment a la decisió ha arribat des del Partit Popular de Sant Cugat, que a través del seu compte de Twitter ha afirmat: "Per fi es van posant les coses al seu lloc". Ciutadans i els seus regidors són els únics que no han comentat la notícia a través de les xarxes socials.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem