L'Assemblea Nacional exigeix el trencament del pacte de govern entre PDeCAT i PSC

L'Assemblea Nacional Catalana també demana a CUP-PC i ERC-MES que col·laborin en la governabilitat a Sant Cugat

L'Assemblea Nacional Catalana ha exigit "l'immediat trencament del pacte" de govern entre el PDeCAT-Demòcrates i el PSC a Sant Cugat davant la "intolerable actitud del Partit dels Socialistes de Catalunya" en l'actual conflicte entre Catalunya i l'estat espanyol. A més, demanen a Esquerra Republicana i a la CUP que es comprometin amb la governabilitat de la ciutat i col·laborin amb el PDeCAT malgrat les diferències.

L'entitat sobiranista critica el posicionament del PSC "envers els presos polítics, l'aplicació de l'article 155 de la constitució amb la corresponent destitució de tot el govern legítim de la República Catalana i la seva vergonyosa presència a l'encapçalament de la manifestació del passat dia 29 d'octubre, en què explícitament es demanava presó pel President de Catalunya".

"No es pot pactar amb un partit que permet que el nostre president sigui a la presó", ha denunciat el coordinador de l'ANC a Sant Cugat, Josep Lluís Lliberia, que ha qualificat l'actitud del PSC "d'intolerable".  Lliberia ha explciat que fins ara han respectat la decisió del PDeCAT, que argumentava que el pacte era de caire local, però que "l'actitud" dels socialistes en les últimes setmanes els han portat a demanar el trencament de l'acord.

Partits com Esquerra Republicana i la CUP també han demanat en nombroses ocasions al PDeCAT que trenqui l'acord de govern amb el PSC. Tant des de la formació nacionalista com els socialistes santcugatencs han defensat el manteniment de l'acord perquè es subscriu a l'àmbit local.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem