La ciutat aposta per millorar la transparència i el bon govern

Es treballarà per fer més accessible l'accés a la informació pública

Sant Cugat del Vallès s'ha compromès de manera institucional a millorar la transparència i el bon govern a la ciutat. S'ha fet durant el ple municipal d'aquest dilluns, 21 de gener, aprovant una moció a proposta d'ICV-EUiA, Cs, ERC-MES i PP que ha rebut el suport de totes les formacions, aprovant-la de manera institucional.

D'aquesta manera, l'Ajuntament vetllarà perquè a l'espai de la web de l'Ajuntament apareguin els acords de ple aprovats en el ple i estiguin actualitzats i incloguin les respectives mocions i l'estat d'execució. Igualment es garantirà i facilitarà la visibilitat al lloc web de totes les cartes de serveis de l'Ajuntament, actualment disponible a https://www.santcugat.cat/web/atencio-ciutadana, així com posar a l'abast del ciutadà els mitjans necessaris per poder consultar aquesta carta de serveis en línia a les dependències de l'OAC en forma de quiosc d'autoservei.

També el publicarà al web municipal l'agenda pública de tots els càrrecs electes de l'Ajuntament; on van destinats els obsequis que el personal polític i directiu pot acceptar, i com es gestionen les invitacions a viatges, desplaçaments i allotjaments. Finalment, es faran visibles els contractes adjudicats per decret i tot el detall de la despesa pública relacionada amb els diferents procediments de contractació per l'equip de govern municipal.

La moció l'ha presentat Ramon Gutiérrez, d'ICV-EUiA, partint "de la base que les institucions compleixen les lleis, i la llei de transparència en concret", defensant que l'objectiu és millorar aquesta transparència i anunciant que admetien les esmenes presentades per l'equip de govern, com ha dit Joana Barbany, "en el sentit de millorar la petició per fer visible la informació pública".

Per part d'ERC-Mes, Mireia Ingla ha anunciat que se sumaven a la petició perquè "per nosaltres, parlar de transparència és reafirmar el nostre convenciment en una manera de gestionar, rendint comptes". Álvaro Benejam (PP) també ha anunciat la seva suma a la moció, posant l'èmfasi en la necessitat de fer un seguiment sobre el compliment de les mocions aprovades al ple. Una petició que també ha fet Sergio Blázquez (Cs), retraient també a l'equip de govern el fet que "no té interès a fer publica la informació de l'estat de compliment dels acords del ple".

Pere Soler, per part del PSC, ha anunciat el vot favorable apuntant que "és una moció amb bones intencions, però li falta un acte de realisme, pel que fa a la quantificació dels costos".
 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem