4 mocions aprovades, 1 aprovada parcialment i 1 rebutjada al ple municipal

La sessió plenària d'aquest 21 de gener a Sant Cugat ha tingut una durada de tres hores i mitja

El ple municipal de Sant Cugat del Vallès corresponent al mes de gener i celebrat aquest dilluns, dia 21, ha finalitzat amb 4 mocions aprovades, una altra aprovada parcialment, i una moció rebutjada després de tres hores i mitja de debat. Després de mitja hora de recés, a les 20 hores començava el torn de participació ciutadana.

Pel que fa a les mocions aprovades, el Ple municipal ha aprovat per unanimitat millorar la transparència i el bon govern municipal, a petició d'ICV-EUiA, Cs, ERC-MES i el PP, amb el suport de la resta de representants municipals. També s'ha aprovat treballar per la reparació i reconeixement a les víctimes del franquisme. Ho ha fet a petició d'ERC-MES, PDeCAT-Demòcrates, ICV-EUiA i el PSC-CP, amb una moció que s'ha aprovat amb el vot favorable de les diferents forces polítiques i els regidors no adscrits, i les abstencions de PP i Cs.

Més info: La ciutat aposta per millorar la transparència i el bon govern

Més info: Sant Cugat reconeix les víctimes del franquisme

La tercera moció aprovada ha estat la presentada per la CUP-PC, PDeCAT-Demòcrates i ERC-MES sobre la Taula de mobilitat de Sant Cugat i el seguiment de les propostes darrerament presentades. Una moció aprovada amb el vot favorable de les diferents formacions polítiques i l'abstenció dels regidors no adscrits.

Més info: Sant Cugat es conjura per millorar el transport públic

Garantir el pagament directe als subcontractistes, com proposava ERC-MES, també s'ha aprovat amb totes les formacions a favor, a excepció de Ciutadans que s'ha abstingut. I parcialment s'ha aprovat la moció presentada pel PP de reprovació a la promoció d'actes públics de l'expresident Pujol. D'aquesta manera, Sant Cugat ha reprovat la participació de Jordi Pujol en actes públics a la ciutat amb el suport de les diferents forces polítiques a excepció del PDeCAT-Demòcrates i el regidor no adscrit Xavier Cortés, que hi han votat en contra, rebutjant la resta de propostes de la moció.

Més info: Sant Cugat reprova la participació de Jordi Pujol en actes públics a la ciutat

D'altra banda, s'ha rebutjat la proposta de CS i PP de sol·licitar el cessament del responsable de l'àmbit de Seguretat Ciutadana a l'Ajuntament. Una proposta que a rebut el vot en contra de tot el consistori a excepció dels proposants.

Moment del torn de participació ciutadana durant el ple municipal del mes de gener. FOTO: Bernat Millet

Moment del torn de participació ciutadana durant el ple municipal del mes de gener. FOTO: Bernat Millet


Pel que fa al torn de participació ciutadana, hi ha hagut nombroses intervencions per part dels veïns i veïnes de Sant Cugat, plantejant problemes com la seguretat, les condicions amb què treballen els Bombers, i com repercutirà en la societat l'entrada a la zona 1.

Més info: La seguretat, l'entrada a la zona 1 i Bombers, al torn de participació ciutadana al ple

 
Comentaris

Destaquem