La seguretat, l'entrada a la zona 1 i Bombers, al torn de participació ciutadana al ple

Diferents intervencions han posat de manifest les preocupacions dels veïns i veïnes de Sant Cugat

El torn de participació ciutadana del ple municipal del mes de gener a Sant Cugat del Vallès, celebrat aquest dilluns, dia 21, ha comptat amb diferents intervencions dels veïns i veïnes del municipi. La seguretat, la situació dels Bombers, o l'entrada a la zona 1 han centrat bona part de les intervencions.

Mari Àngels Pastor ha demanat com repercutirà en els impostos que paga la ciutadania el fet d'haver entrat a la Zona 1 de transport. El regidor d'Economia, Carles Brugarolas, ha argumentat que l'entrada a la zona 1 "és una notícia positiva, per fomentar transport públic, i beneficiar el medi ambient", i ha mostrat el desacord municipal en com s'aplicarà el nou impost metropolità per finançar aquesta mesura, anunciant que es presentarà un recurs contenciós administratiu per solucionar-ho. En el mateix sentit s'ha expressat Ferran Llagostera, demanant en quins termes es presentarà el contenciós.

Per la seva banda, Francesc Fernández ha exposat les molèsties que genera el punt de recollida de ferralla a la ciutat, demanant que es prenguin mesures i oferint casa seva per fer les mesures de sonometria que es considerin oportunes per buscar una solució a les molèsties. En aquest cas ha estat el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, qui ha respost, explicant que hi ha en vigor una llicència provisional per fer aquesta activitat, que es revisarà en funció als paràmetres establerts per llei, i que es farà la sonometria per garantir que es respecta el límit de contaminació acústica permès.

Els Bombers durant la seva intervenció. FOTO: Bernat Millet

Els Bombers durant la seva intervenció. FOTO: Bernat Millet


D'altra banda, els Bombers del parc de Bombers de Sant Cugat han participat també de la sessió per exposar la problemàtica que viuen arreu de Catalunya pel que fa a condicions de treball i materials obsolets. Ho ha detallat Marc Guix, qui ha denunciat "les greus mancances que es pateixen des de Bombers, i en especial al parc de Sant Cugat-Rubí", exposant que hi ha mancances serioses de personal i materials antiquats que posen en perill la seguretat ciutadana. Carmela Fortuny, alcaldessa de Sant Cugat, ha mostrat la seva solidaritat amb el Cos de Bombers, i s'ha compromès a treballar per millorar la situació, agraint-los la tasca feta.

La seguretat davant dels robatoris en domicilis també ha tornat a estar present al ple, generant polèmica, amb les intervencions del Sr. García i el Sr. Cernuda, que han reclamat novament un ple monogràfic per parlar de seguretat, ampliació de la plantilla de policia, i més mesures per fer front als robatoris, acompanyats en aquesta ocasió per diferents veïns de la Floresta i Valldoreix. Tant Cristina Paraira, tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana, com l'alcaldessa, han coincidit en repetir que "la seguretat ens preocupa, i molt", lamentant que se'ls acusi de "banalitzar" el tema de la seguretat. En aquest sentit, han emplaçat novament a reunir-se, explicant que les mesures preses fins ara "estan començant a donar fruits".

Finalment ha intervingut Yolanda Rodríguez, reivindicant un cop més el dret a viure a Sant Cugat i a què s'impulsin mesures perquè ningú sigui expulsat de la ciutat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem