La CUP acusa el govern municipal de desvirtuar els pressupostos participatius

"Perquè s’ha modificat propostes per a resultar propostes que l’equip de govern ja tenia pensades i o pendents?"

La CUP s'ha mostrat molt crítica amb la gestió de l'Ajuntament durant el procés dels pressupostos participatius, que va culminar amb la votació de gairebé 6.000 santcugatencs. La formació independentista acusa el govern santcugatenc de desvirtuar algunes propostes presentades pels ciutadans i utilitzar el procés per legitimar "les seves accions programàtiques".

Una de les crítiques dels cupaires és que durant el procés participatiu "s'ha perdut el caràcter autogestionat de diverses propostes". "És una intromissió política de primer ordre. Tant és així, que entitats proposants han renegat de les seves mateixes propostes perquè no les reconeixen", afegeix la CUP, que acusa el govern de "censura". "La Casa de la Dona es va convertir en la habitacioneta compartida de la dona", posen d'exemple.

L'altra qüestió que critiquen els anticapitalistes és que no s'han aplicat criteris correccionals per equilibrar la desigualtat en nombre de població entre el centre i els districtes. "Malgrat que hi ha barris que han fet veritables esforços propositius, les seves propostes han quedat pràcticament polvoritzades", apunten. El Consell de barri de la Floresta ja va mostrar molt malestar per aquesta situació.

Desconfiança

Els cupaires llancen una bateria de preguntes a tall de conclusió: "Quin era el veritable objectiu del procés? Per què no s’han tractat les propostes colze a colze amb els proponents? Per què han sortit propostes calcades a la campanya de propaganda inicial? Per què s’ha modificat propostes per  a resultar propostes que l’equip de govern ja tenia pensades i o  pendents?",

Segons la CUP, "aquest tipus de gestió desil·lusiona i desincentiva la participació en pròximes edicions". "El govern no distingeix entre la participació i la legitimació de la seva línia d'actuació política i prioritats d'inversió. I que amb aquest procés, tant qui el vam proposar com els qui l’han seguit il·lusionats, s’ha trencat molta confiança que costarà de recompondre", finalitzen.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem