La Policia Local va identificar voluntaris per penjar cartells de l'1-0 a Sant Cugat

Així ho denuncia Demòcrates de Sant Cugat en un comunicat

La Policia Local de Sant Cugat va requisar i despenjar cartells sobre el referèndum que havien penjat voluntaris de Demòcrates. Els fets van tenir lloc el passat diumenge al vespre, quan simpatitzants de Demòcrates van fer una enganxada de cartells sobre l'1 d'octubre pels carrers de Sant Cugat.

Segons ha denunciat el grup polític, agents de la Policia Local van requisar algun d’aquests cartells, tant els que ja estaven enganxats com els quedaven per fer-ho. Els fets van succeir als voltants de les 22:20 h al carrer Balmes.

Posteriorment, segons Demòcrates, el cos policial va demanar la identificació d’aquestes persones per aixecar acta, amb la justificació per part de la policia municipal, que l’actuació responia a ordres directes de la Fiscalia General de l’Estat.

"Des de Demòcrates Sant Cugat volem denunciar aquest fet què vulnera el dret fonamental a la llibertat d’expressió, i donar tot el nostre suport als nostres companys", exposa en un comunicat la formació política.

L'alcaldessa no vol la Policia Local evitant el referèndum

Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, ha presentat un recurs a la Fiscalia amb l'objectiu que es tiri enrere el requeriment a les Policies Locals, amb el qual es dóna ordre als cossos municipals d'actuar contra la celebració del referèndum de l'1 d'octubre i confiscar material. A Sant Cugat, la Policia Local va requerir aquest diumenge, 18 de setembre, a la brigada municipal retirar cartells. També la Policia Local va fer retirar una urna gegant a la plaça del rei en un acte del col·lectiu Comitè de Defensa de la República.

En declaracions al TOT Sant Cugat, Conesa es va mostrar molt crítica amb el posicionament de la Fiscalia. "El màxim comandament de la Policia Local són els alcaldes. Aquest ordre de la Fiscalia va en contra d'una sèrie d'acords que es van prendre a escala d'Estat en relació a què els Policies Locals no actuarien com apolicia judicial si no fos en ocasions molt concretes. No entenem que en aquest moment es doni aquesta funció. Nosaltres com alcaldes i alcaldesses reivindiquem que la Policia Local ha de garantir l'ordre públic, la seguretat ciutadana. Tenim moltes tasques per tenir ara la Policia Local a retirar pancartes, a retirar la veu a la ciutadania".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem