Mas Gener, les Planes i el botellot al torn de participació ciutadana

Diversos grups veïnals han reclamat al Ple Municipal que es tingui cura de les zones en què viuen

El torn de participació ciutadana previ al ple municipal, que se celebra aquest dilluns 19 de setembre, ha estat marcat per les reclamacions de diversos veïns de diferents punts del municipi. Així, veïns de Mas Gener han reiterat les queixes que ja van presentar al ple del passat mes de juliol.

La veïna del carrer Guadalajara Gemma Fernández, ha reclamat que se solucioni la problemàtica que hi ha al barri, amb el soroll provinent de l'AP7 i la B30. Fernández, ha recordat que fa "30 anys que patim els sorolls de l'AP7, i des de llavors, no s'ha reduït en cap decibel, sinó que ha augmentat".

Tal com ha comunicat Fernández, el regidor de Medi Ambient Joan Puigdomenech els va informar que la Junta de Govern local havia aprovat la contractació de les pantalles acústiques convenients, per això, la veïna de Mas Gener demana "ser partícips del projecte i saber les actuacions i el termini en què es duran a terme".

Per altra banda, Fernández ha recordat que el projecte que hi ha ara d'unió de l'A2, l'AP7 i la B30 "augmentarà la pol·lució i el soroll que pateixen els veïns".

Per la seva banda, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat que "la B30 no és responsabilitat de l'Ajuntament, sinó que ho és del Ministeri de Foment, igual que l'ampliació que s'està duent a terme ara mateix. I correspon al Ministeri de Foment posar les mesures per pal·liar aquests efectes que es desprenen de l'impacte que té una infraestructura com aquesta".

En aquest aspecte Conesa ha recordat que des de l'Ajuntament s'han fet diverses sonometries i s'han enviat al Ministeri de Foment i "aquest sempre ha dit que complien, quan nosaltres estem segurs que no". Conesa, a més, ha recordat que s'està fent un seguiment de la problemàtica des del 2014 i no "estem fent deixadesa" i ha instat als veïns del barri a fer una visita conjunta per analitzar la situació.

Mireu les millors imatges del ple municipal de setembre.
 

Mas Gener, protagonista al torn de participació

Federico López, veï de Mas Gener FOTO: Artur Ribera

Però aquesta no ha estat l'única queixa que ha arribat des del barri de Mas Gener, i és que les torres d'alta tensió i l'existència de rates al barri han estat temes abordats al torn de participació ciutadana.

En aquest sentit, Federico López, veï de Mas Gener ha demanat que es facin les mesures pertinents, per saber les emissions de les torres d'alta tensió del barri així com saber per quin motiu la torre 5 no s'ha soterrat i ha recordat a l'Ajuntament l'afectació que pot tenir en la salut el fet de viure a prop d'una torre d'alta tensió. López, a més, ha demanat tenir una reunió amb l'alcaldessa, que els derivi als departaments pertinents.

Per altra banda, una altra veïna de Mas Gener ha destacat que les antigues piscines de Mas Gener, un solar abandonat i el Torrent dels Alous estan plens de rates. En aquest aspecte, l'alcaldessa ha destacat que s'està fent diverses inspeccions i tractaments raticides a la zona.

Normativa de terrasses i botellot

Maria Àngeles Palacios, ha parlat en representació de l'Associació de Veïns del Centre FOTO: Artur Ribera

Un altre dels temes tractats durant el torn de participació ciutadana ha estat el de la normativa de terrasses i el del botellot. En aquest cas, la veïna Maria Ángeles Palacios, en representació de l'Associació de Veïns del Centre, ha demanat la normativa de terrasses de nit.


En aquest sentit, Conesa ha remarcat que "la normativa terrasses està penjada a la web, però en qualsevol cas us la farem arribar". A més, Conesa ha afegit que "Sant Cugat és una ciutat equilibrada en la qual hi ha d'haver oferta per a tothom"

Pel que fa al botellot a Can Solà,  Palacios ha demanat al consistori que prengui mesures al respecte, pel greu problema. Una problemàtica que, segons la veïna, no és només a Can Solà sinó que està a tot el municipi. "Abans Sant Cugat era una ciutat tranquil·la i ara això és una vergonya".

En aquest sentit Conesa, ha dit que ja s'han efectuat diverses actuacions i que el municipi està preparant una nova campanya específica com s'ha fet altres vegades en relació el botellot. "Estem a sobre d'aquest tema", ha afegit.

12 veïns de les Planes aïllats

Àngel Garcia, durant la seva intervenció FOTO: Artur Ribera

El veï de les Planes, Àngel Garcia, ha comparegut al ple municipal per demanar que es trobi una solució a l'aïllament que viuen 12 veïns del barri, ell entre aquests.

Es tracta dels veïns de la zona del passatge de les Aigües de Sabadell, una zona que és un "cul de sac" pel qual només es pot accedir per un pont pel qual no caben ni ambulàncies ni bombers.

Garcia, ha entregat als partits polítics un projecte, a mode de proposta, com a possible solució.

Hospital General

Miguel Ángel Navarro durant la seva participació FOTO: Artur Ribera

Representants de l'Hospital General també s'han acostat al ple municipal d'aquest dilluns, 19 de setembre, per demanar suport al consistori.

En aquest cas Miguel Ángel Navarro ha recordat que si l'Hospital General de Catalunya surt del SISCAT, més de 150 treballadors es quedarien sense feina.

A més, Navarro ha afegit que si es trenca el contracte entre l'Hospital General i el SISCAT suposarà una important pèrdua de qualitat assistencial per a la zona.

En aquest cas, la regidora d' ERC-MES, Mireia Ingla, ha recordat que "no es trenca el contracte sinó que s'acaba el conveni que hi havia i no es renova. Amb això el que es pretén és, acabar amb la privatització de la gestió de la sanitat".  Ingla, ha afegit que "hem de tenir en compte que la sanitat és un dret universal i per tant hem de facilitar a tothom l'accés a la sanitat pública".

Per la seva banda, Mercè Conesa, ha instat a Navarro a fer una reunió l'Hospital General de Catalunya, l'Ajuntament i el Conseller del departament de Salut Toni Comín.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem