Mercè Conesa anuncia que deixarà la presidència del Consell Nacional del PDECat

L'exalcaldessa de Sant Cugat és presidenta del Port de Barcelona des del 2018

Mercè Conesa, exalcaldessa de Sant Cugat i actual presidenta del Port de Barcelona, ha anunciat en una entrevista al TOT Barcelona que deixarà la presidència del Consell Nacional del PDECat tan aviat com sigui possible. "La renovació ha de venir aviat i no tinc intenció de tornar-me a presentar per al càrrec", explica la també expresidenta de la Diputació de Barcelona.

Conesa ja ha comunicat la seva decisió als líders del partit: "Ja els he dit que tanco aquesta etapa, espero que sigui aviat". A més, comenta que "és difícil de dir" si tornarà a la política quan tanqui l'etapa al Port de Barcelona. "A la política sempre hi ha moments per tornar-hi, però a mi m'interessa molt la gestió", afirma.

"No tinc presa cap decisió, però m'agrada molt la gestió i m'agradaria continuar-hi molts anys. Si veiés que puc aportar més a la política, potser canviaria el xip, però ara mateix em veig en la gestió", afegeix.

En l'entrevista al TOT Barcelona, Conesa repassa altres qüestions sobre el Port de Barcelona i l'impacte del coronavirus i de la situació de la dona en esferes polítiques i de poder. "M'han qüestionat coses que a un home en el meu càrrec no li haurien qüestionat", assegura.

Vuit anys a l'alcaldia de Sant Cugat

Mercè Conesa va ser alcaldessa de Sant Cugat entre el 2010 i el 2018, quan va deixar el càrrec per assumir la presidència del Port de Barcelona. Anteriorment havia estat regidora dels governs de Convergència des de 1999, fins que va prendre el relleu a l'alcaldia de Lluís Recoder. També va ser presidenta de la Diputació de Barcelona entre 2015 i 2018.

Més info: Mercè Conesa deixa l'Ajuntament de Sant Cugat després de 19 anys

Més informació
 
Comentaris

Destaquem