Mercè Conesa deixa l'Ajuntament de Sant Cugat després de 19 anys

Enceta nova etapa com a presidenta del Port de Barcelona

Mercè Conesa ja no és regidora de Sant Cugat. El Ple Municipal ha oficialitzat aquest dilluns 2 de juliol la seva renúncia com a regidora de l'Ajuntament, un càrrec que ostentava des del 1999, quan va entrar per primera vegada al Consistori amb les files de Convergència i Unió. L'exalcaldessa serà nomenada oficialment com a nova presidenta del Port de Barcelona aquest dimarts 3 de juliol.

El Ple de renúncia s'ha celebrat aquest dilluns a partir de les nou del matí, amb 18 dels 25 regidors presents i l'absència de Mercè Conesa. La sessió ha durat cinc minuts i no ha calgut cap votació per donar compte de la renúncia de Conesa a l'acta de regidora. La seva renúncia ha arribat després que la setmana passada també deixés la presidència de la Diputació de Barcelona.

Tot i no ser-hi present, Conesa ha deixat unes paraules en el seu escrit de renúncia, que ha llegit la tinent d'alcalde Cristina Paraira. "No cal dir-te que encara que deixo l'escó de regidora, sempre estaré al servei d'aquesta ciutat i de la seva gent i saps que podràs comptar en tot moment com a persona amb la meva col·laboració, ara externa, per tot allò que pugui resultar d'interès i benefici per Sant Cugat", s'acomiada la ja exregidora i exalcaldessa.

Sílvia Solanellas, número 13 de la llista de Convergència i Unió a les eleccions municipals de 2015, substituirà Mercè Conesa com a regidora. Solanellas, actual presidenta de la Fundació Sant Cugat Actiu, entitat lligada a l'Ajuntament de Sant Cugat, prendrà possessió del càrrec en les pròximes setmanes i serà regidora de Cultura.

Regidora des del 99

Mercè Conesa va entrar a l'Ajuntament de Sant Cugat com a regidora per primera vegada a l'any 1999. Amb el govern de l'alcalde Lluís Recoder, va assumir la tinència d'alcaldia de Serveis Socials entre el 1999 i el 2003. Després, fins al 2010 va ser la responsable de Territori i Urbanisme.

El 28 de desembre de 2010 va substituir Lluís Recoder, que va ser nomenat conseller de la Generalitat, com a alcaldessa de Sant Cugat. Va ser reelegida per primer cop a les eleccions municipals de 2011 amb majoria absoluta i a les municipals de 2015 va tornar a aconseguir l'alcaldia, aquesta vegada sense majoria. Entre el 2015 i el 2018 també va ser presidenta de la Diputació de Barcelona.


Mercè Conesa va anunciar el passat 7 de juny que deixaria l'alcaldia de Sant Cugat del Vallès en les pròximes setmanes per obrir una nova etapa professional com a nova presidenta del Port de Barcelona. Carmela Fortuny va prendre el seu relleu com a màxima responsable de l'Ajuntament.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem