Mercè Conesa estudia governar en solitari

L'alcaldable atribueix la pèrdua de dos regidors a causes generals, al fet que CiU no passa pel millor moment i també al desgast del govern local de Sant Cugat.

La candidata a la reelecció de CiU, Mercè Conesa, tindria l'opció d'intentar explorar un pacte de govern amb la CUP o amb ERC, però no descarta governar en minoria: “Sempre hem dit que ens agradaria entendre'ns amb forces sobiranistes, però en qualsevol cas és molt aviat per parlar-ne i, a més, hi ha la possibilitat de governar en minoria com ha fet la ciutat de Girona aquest darrer mandat. Hem de veure com podem garantir millor l'estabilitat de la ciutat. En aquest moment no està sobre la taula buscar un pacte de govern estable”.

Convergència i Unió ha tornat a ser la força més votada en unes eleccions municipals a Sant Cugat i ha obtingut 11 regidors; s'ha quedat a dos de la majoria absoluta i a quatre de repetir els resultats que la federació va obtenir quatre anys enrere.

Consulteu tots els resultats de les eleccions municipals a Sant Cugat.

La crònica de la nit

Conesa i Puig no han acabat del tot satisfets amb els resultats. FOTO: Artur Ribera

La seu local de Convergència Democràtica de Catalunya, ubicada al carrer de la Plana Hospital, ha viscut una tarda-nit electoral amb menys militants i menys alegria que en comicis anteriors. El local no s'ha omplert de militants fins passades les deu de la nit, quan ha arribat Mercè Conesa acompanyada de l'exalcalde Lluís Recoder i membres de la candidatura com Carmela Fortuny o el candidat de CiU-Actuem a l'EMD de Valldoreix, Josep Puig.

A les vuit de la tarda només hi havia tres membres de la candidatura: Damià Calvet, Eloi Rovira i Pol Moragas que, tancats al despatx del local de CDC, anaven rebent els resultats dels diferents col·legis electorals. Mitja hora més tard ha arribat la presidenta local d'UDC, Cristina Paraira, qui durant la tarda creia que la federació nacionalista podria sumar els 13 regidors necessaris per obtenir la majoria absoluta.

A les nou de la nit només hi havia vuit militants a la sala de la seu del partit que seguien l'escrutini a través del programa electoral de la televisió. En una taula hi havia set safates de coca del forn Turull de Terrassa i el cava a la nevera.

Una de les sorpreses de la nit, a banda de veure que el percentatge d'escrutini arribava al cent per cent i CiU no passava dels onze regidors, ha estat la visita de M. Àngels Cuadras, número 6 de la candidatura del PP de Sant Cugat, qui ha seguit bona part de la nit electoral al local de CDC.

Un cop ha arribat Mercè Conesa al local del seu partit, passades les deu de la nit, ha entrat i ha conversat breument amb el seu pare i tot seguit ha atès els mitjans de comunicació local, temps que ha servit perquè arribessin més militants de CiU que han acabat omplint el local. La cap de llista ha tornat a entrar al local, on ha estat ovacionada, i ha dirigit unes paraules a la militància. Conesa ha perdut quatre regidors, però continua sent la força més votada de Sant Cugat des de l'any 1987

[Passeu el cursor per damunt del gràfic per veure les xifres exactes] Font: TOT Sant Cugat

Copy: | Create infographics

Més informació
 
Comentaris

Destaquem