Part de les cartes electorals intervingudes per la Guàrdia Civil eren per Sant Cugat

La Guàrdia Civil ha requistat 45.000 cartes que s'havien d'enviar a ciutadans per formar les meses electorals del referèndum

Una remesa de les notificacions per les meses electorals del referèndum de l'1 d'octubre intervingudes per la Guàrdia Civil aquest dimarts eren per Sant Cugat. Així es dedueix de diferents imatges difoses per les xarxes socials de la intervenció de la Guàrdia Civil a l'empresa Unipost, on es veu el nom de Sant Cugat del Vallès en algunes caixes i cartes.

En una de les imatges difosa per @empaperemStQ es pot veure en primer pla una notificació que havia de ser enviada a un santcugatenc que li hauria tocat formar part d'una mesa electoral pel referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre. En una de les altres imatges difoses per la mateixa Guàrdia Civil es veu una capsa amb el nom de Sant Cugat.

45.000 cartes intervingudes

Segons ha explicat el Ministeri de l'Interior, la Guàrdia Civil ha comissat els més de 45.000 certificats de notificació distribuïts entre les seus de Manresa i, fonamentalment, Terrassa. Als sobres comissats hi consta com a remitent la Generalitat de Catalunya i tots estan proveïts de destinatari.

El Ministeri també ha indicat que s'ha traslladat una mostra dels sobres a seu judicial per obrir-los en presència del jutge, el fiscal, la Guàrdia Civil actuant i un representant de l'empresa. Després d'això, indica Interior, s'ha pogut determinar que la finalitat dels sobres era constituir les meses electorals de l'1-O.

Cal recordar que dijous passat el Govern es donava de marge fins a principis d'aquesta setmana per completar les notificacions a les 55.000 persones escollides per formar part de les meses de l'1-O. L'executiu preveu que cada mesa estigui formada per un president o presidenta i dos vocals. A més, cada titular té dos suplents.

Les 55.000 persones s'han designat per sorteig púbic entre la totalitat de les persones censades menors de 70 anys, tenint en compte que estan previstes unes 6.000 meses, una per urna. Segons el calendari que estableix la pàgina web ref1oct.cat, el termini màxim per a les notificacions acabava divendres passat

Més informació
 
Comentaris

Destaquem