Miquel Iceta dona suport a Pere Soler en la seva entrada al govern de Sant Cugat

El líder del PSC ha participat de l'assemblea extraordinària de la formació local aquest dimecres, 18 de gener

"Som un partit que el que vol és ser útil a la gent, i en bona mesura, en el món municipal la utilitat ve donada per aquesta capacitat d'incorporació a governs, liderant-los o sent soci de govern". Amb aquestes paraules ha defensat Miquel Iceta, primer secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya, el pacte de govern entre Convergència i PSC a Sant Cugat.

Ho ha defensat assistint a l'assemblea extraordinària de la formació que se celebrava aquest dimecres, 18 de gener, a la Casa de Cultura per informar de la situació els membres de l'agrupació. "És una assemblea important perquè el Pere vol comunicar l'estat de les negociacions amb l'equip de govern, i la voluntat d'establir un pacte de govern, que implicaria l'ingrés del PSC al govern de la ciutat", ha remarcat Iceta.

En aquest sentit, ha afirmat que "el volia acompanyar en el seu objectiu de donar una estabilitat i un caràcter més progressista al govern de Sant Cugat", confirmant que "tinc molta confiança amb el Pere Soler, i per a mi, una proposta que ell faci, té tot el sentit".

Pel líder del PSC, "Sant Cugat és una ciutat important, que té un govern que no té majoria però que sí que ha donat una certa estabilitat a l'ajuntament, i ara nosaltres podem completar-la i donar una nova perspectiva al govern".

D'altra banda, Iceta no descarta que aquest pacte porti el partit a recuperar votants de cara a les pròximes eleccions municipals. "És una de les voluntats, un dels objectius, que no el fonamental, perquè el fonamental és que la gent vegi que el PSC és un partit que va per feina, que vol ajudar i que és un partit que construeix, i si això es tradueix en un major suport a les pròximes eleccions, sense dubte serà benvingut".

Amb tot, assegura que "no hi ha un càlcul electoral al darrere d'aquesta operació", ja que "no està clar si els ciutadans apreciaran més un compromís de govern, o que féssim una tasca d'oposició". "En tot cas, creiem que això és el que convé ara a Sant Cugat, i si li convé a Sant Cugat, li convé al PSC", ha sentenciat.

Pel que fa a la repercussió d'aquest pacte a escala, Iceta ha remarcat la "importància de Sant Cugat" així com de la seva alcaldessa, Mercè Conesa, com a presidenta de la Diputació de Barcelona, per la "transcendència" de l'acord. Amb tot, ha remarcat que "no es fa per això", sinó que es fa "pensant només amb Sant Cugat".

"L'objectiu que es busca és donar més estabilitat al govern, més empenta i un caràcter més progressista a partir de l'acord que s'ha fet amb uns continguts que, evidentment, no estaven al full de ruta del govern i, a partir de la nostra entrada al govern de la ciutat, ho estaran", ha clos.

Un 67% dels assistents a l'assemblea del PSC van votar a favor d'entrar a l'equip de govern, un 27% va votar en contra i un 5% es va abstenir.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem