Mireia Ingla demana “compromís” democràtic per part del nou govern davant l’entrada de VOX

Els regidors que no continuaran al proper govern i la mateixa alcaldessa s'han acomiadat al darrer ple del mandat

L'entrada de VOX al govern municipal amb dos regidors és un resultat que preocupa a més d'una força política. "Arran de l'accés a VOX us demano un clar compromís per part de tots els grups municipals per defensar els drets i llibertats democràtics" ha declarat l'alcaldessa en funcions, Mireia Ingla, en un col·loqui posterior al ple extraordinari d'aquest dimecres, 14 de juny, on diferents regidors i la mateixa Ingla, qui ja va anunciar que feia un pas al costat, han aprofitat per acomiadar-se. "Demano que VOX no acabi sent un actor polític en les decisions que es prenguin en aquest ple, ni per acció ni per omissió".

Més info: L'alcaldessa en funcions Mireia Ingla anirà a les llistes d'ERC al Congrés espanyol

Josep Maria Vallès serà  l'alcalde de Sant Cugat, després de la victòria de Junts a les eleccions municipals del 28 de maig i la impossibilitat de reeditar un nou govern d'esquerres. Aquest dissabte 17 de juny es constituirà definitivament el nou Ajuntament i els regidors i l'alcalde prendra possessió del seu càrrec. Tot i tenir l'alcaldia assegurada, Junts no suma majoria absoluta (té 9 de 25 regidors) i ja està explorant possibles pactes amb Esquerra. "Molta sort a Josep Maria Vallès, aquestes eleccions han decidit que caldrà entesa i diàleg entre forces polítiques, perquè no hi ha cap majoria absoluta", ha assenyalat Mireia Ingla.

El tinent d'alcaldia en funcions, Pere Soler, també va anunciar ahir, 13 de juny, la seva retirada de la política local, tot i que com ja va fer saber, li hagués agradat que el traspàs d'una manera més tranquil·la: "(La meva etapa a la política local) s'ha acabat abans del que jo volia a conseqüència dels resultats electorals que feien insostenible la meva continuïtat al davant d'aquesta formació política". Soler també ha volgut posar en valor la importància dels pactes, considerant que "els acords són imprescindibles per engegar projectes" i que sempre es "guanya una mica i es perd una mica", referint-se als pactes amb diferents ideologies.

Més info: Pere Soler també plega i no continuarà com a regidor del PSC a Sant Cugat

Oriol Sánchez, regidor en funcions de la CUP, tampoc seguirà el proper mandat i la número 2 de la formació política serà Ariadna Sierra. Sánchez ha declarat que s'ha tractat d'un "any intens" i que "malgrat una situació sobrevinguda" està convençut que les idees que ha aportat la CUP estaran "ben defensades". Des de Junts, Eloi Rovira, qui no ha entrat com a regidor amb Junts, ha volgut agrair la confiança de Mercè Conesa i Carmela Fortuny, "tot i no poder entrar, continuarem sumant".

Més info: Canvis al grup municipal de la CUP: Ariadna Sierra substitueix Oriol Sànchez

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem