No prospera la proposta de Cs per incrementar la seguretat en els espais d'oci nocturn

El Govern n'ha votat en contra al ple municipal per tractar conjuntament aspectes que consideren s'han de tractar de manera aillada

El Ple Municipal de Sant Cugat del Vallès ha tombat la proposta de Ciutadans per incrementar la seguretat en espais d'oci nocturn per no compartir les mesures proposades.

La proposta de Ciutadans proposava incorporar a les Ordenances de Convivència Ciutadana mesures per regular el consum d'alcohol als espais públics, així com incrementar les mesures d'inspecció i control per evitar la venda de begudes alcohòliques a menors en els establiments de Sant Cugat. També plantejaven incrementar les mesures de vigilància i seguretat al tancament dels establiments d'oci nocturn de la ciutat, dotant-los d'una major presència policial, una millor il·luminació i un millor accés als mitjans de transport públic.

D'altra banda, la formació proposava desenvolupar campanyes informatives de prevenció i sensibilització entre els joves, els propietaris d'establiments d'oci, els professionals de l'oci nocturn i la ciutadania en general, sobre els problemes derivats del consum de begudes alcohòliques, i estudiar fórmules i propostes d'oci nocturn dirigides als joves que suposin alternatives al model actual de "botellón" o discoteca encaminades al foment d'un oci més segur, saludable, responsable i de qualitat.

El debat de la moció

La moció de Ciutadans l'ha defensat Aldo Cirpian, posant l'èmfasi en les xifres sobre les agressions i atencions mèdiques per ingesta d'alcohol que es produeixen a les nits. Una moció, ha dit, que "vol ser un toc d'alerta a l'equip de govern per evitar que les dades es descontrolin".

Cristina Paraira (Junts per Sant Cugat) ha emplaçat proposant i equip de govern a "deixar la moció damunt la taula" davant l'evidència que "no s'aprovarà" per treballar-la, ja que, com ha dit, "el tema dels joves ens preocupa a tots".

Per part de l'equip de Govern, Marco Simarro ha destacat que "és una preocupació compartida, l'augment de les conductes de risc entre els més joves", però ha apuntat que "el plantejament de la moció no convenç", ha dit, perquè "es barregen aspectes que s'han de treballar de manera aïllada". Així, ha destacat que "compartim part de la diagnosi, però no tots els mecanismes", apostant, entre altres per la tasca de prevenció.

La moció ha estat mantinguda pel grup proposant, i s'ha rebutjat amb l'abstenció de Junts per Sant Cugat i el vot en contra del Govern.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem