Rebutjada la proposta de condemna al terrorisme de Cs per "la barreja d'idees"

Posteriorment, el Ple Municipal ha aprovat una moció de rebuig a la criminalització de l'independentisme

El Ple Municipal de Sant Cugat del Vallès ha rebutjat la proposta de Ciutadans de "condemnar la violència i el terrorisme en democràcia" argumentant, principalment que "la proposta és un despropòsit des del principi fins al final, barrejant elements per tot arreu", com ha subratllat Núria Gibert (CUP), i també Alba Gordó (ERC-MES), qui n'ha dit que és "un poti poti d'idees".

Per la seva banda, Junts per Sant Cugat no han volgut entrar en el debat, tal com ha anunciat Carmela Fortuny, emplaçant-se a debatre-ho en la moció que s'aprovava posteriorment a proposta del partit al qual representa contra la criminalització del moviment independentista. Pere Soler (PSC), per la seva banda, lamentava que "busquen la contradicció del PSC", amb una moció, ha dit, que "no serveixen per teixir ponts ni pel diàleg".

Més info: Sant Cugat rebutja criminalitzar l'independentisme

La moció la defensava Múnia Fernández-Jordán, explicant els motius pels quals la moció proposava declarar que "la violència i el terrorisme mai són mètodes en democràcia per aconseguir objectius polítics" i proclamar que "el deure de tots els demòcrates és el de condemnar el seu ús independentment de les circumstàncies".

En la mateixa proposta, Cs demanava que l'Ajuntament rebutgés "l'assetjament que està rebent la Guàrdia Civil a Catalunya per part de les forces independentistes" i agrair "la tasca que realitzen garantint la seguretat i la convivència de tots els catalans", així com condemnar la "irresponsable actitud" d'alguns polítics que persisteixen en buscar "la divisió, la radicalització i qüestionar de les institucions de l'Estat i de la vigència de l'estat democràtic i de Dret".

Una proposta que arribava després de les investigacions i detencions a diferents membres del CDR per suposades accions violentes que estarien preparant, i prèvia a les reaccions amb motiu de la sentència als líders independentistes que es donava a conèixer el passat 14 d'octubre. Uns fets, subratllava Fernández-Jordán, que "sols han fet que empitjorar la situació".

La moció ha estat rebutjava pels vots en contra d'ERC, Cup i Junts per Sant Cugat, i l'abstenció del PSC.

El debat de la moció

Carmela Fortuny (Junts per Sant Cugat), iniciava la seva intervenció dient que "de vegades, la millor resposta és no respondre", anunciant que el seu posicionament el farien posteriorment amb la moció contra la criminalització de l'independentisme, i anunciant el seu vot contrari.

Núria Gibert (CUP) destacava que "la moció és un despropòsit des del principi fins al final", i "un insult a la intel·ligència". "Barregen independentisme, amb terrorisme, amb presumpció d'innocència... una sèrie de conceptes que no haurien d'anar de la mà", subratllava.

Pere Soler (PSC) lamentava la "fixació" de Cs pel PSC, dient que "busquen la contradicció del PSC". Amb això, Soler lamentava que "són mocions que no serveixen per teixir ponts, ni pel diàleg", fent referència a l'acord de govern local per "treballar per la ciutat" i que "aquesta proposta no aporta res per a la ciutat". Així, s'ha refermat en el seu compromís pel municipalisme, anunciant que "o entrarem en aquesta brega", anunciant l'abstenció.

Alba Gordó (ERC) també ha començat la seva intervenció considerant que "aquesta és una moció del tot lamentable" pel fet de ser "un poti poti d'idees". Gordó ha defensat el "moviment independentista pacífic i no violent", i lamentat les "violència impartida per les forces d'ordre" amb "l'incompliment dels protocols". També ha lamentat els "aldarulls", reivindicant que "ningú podrà fer malbé la voluntat de la majoria de la ciutadania".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem