Nou contracte de voluminosos, ocupació i la Mirada més parada, al ple municipal

El ple municipal s'ha celebrat aquest dilluns 16 de gener

Tres hores ha durat el ple municipal del mes de gener, l'últim que se celebra a la sala Clavé de la Unió santcugatenca, abans que els regidors tornin a celebrar els plens a la remodelada sala de l'ajuntament. En aquesta sessió, hi ha hagut tres punts destacats entre els temes que portava el govern sobre la taula: la suspensió de la licitació de les obres de la Mirada, el contracte de recollida de voluminosos i un protocol per evitar l'assetjament a les bicicletes i vehicles de mobilitat personal (VMP), és a dir els patinets.

D'aquesta manera, hi ha una nova empresa que s'ocuparà de gestionar la recollida de voluminosos a la ciutat amb un contracte de 5,99 milions d'euros per quatre anys. Amb aquest contracte s'amplien els dies de recollida als barris, entre altres. Aquest era un dels contractes esperats per la ciutadania, ja que l'actual gestió s'havia quedat petita per la quantitat de voluminosos que es deixen fora dels contenidors i perquè sovint es dipositen el dia que no toca. En matèria de serveis urbans, està en procés de licitació un altre contracte important que és el de recollida de residus i de neteja de la via pública; el govern espera poder aprovar el nou contracte abans d'acabar el mandat.

Més info: La recollida de voluminosos s'amplia a dos dies a cada barri

Pel que fa al nou protocol contra l'assetjament a les bicicletes i VMP ha tirat endavant amb alguna crítica de l'oposició. Els conductors d'aquesta mena de vehicles podran posar denúncies a través d'un formulari.

Més info: Sant Cugat aprova un protocol per evitar l'assetjament a usuaris de bicicleta

Un dels temes recurrents als plens municipals és la construcció de l'escola la Mirada, en aquesta ocasió s'ha parat la licitació de les obres fins que aquestes es puguin reprendre. El govern no ha pogut posar una data estimada de quan serà això, ja que depèn que es resolgui el recurs que va presentar.

Més info: Sant Cugat suspèn els contractes d'obres de La Mirada fins que es retirin les cautelars

Un altre acord de govern tractats a la sessió plenaria d'aquest 16 de gener, han estat un conveni entre ajuntament i FGC per tal que la Policia Local i Protecció Civil puguin viatjar sense cost en tren. També, i com és habitual, han passat per ple les factures extrajudicials, un punt que com sempre ha tingut l'oposició de Ciutadans que demana que es regulin els contractes per pagar aquests serveis. El tinent d'alcalde d'Hisenda, Pere Soler, ha tornat a retreure l'actitud dels taronges, ja que si aquest punt no tirés endavant, els proveïdors no cobrarien i l'ajuntament es podria enfrontar a demandes i alguns serveis podrien quedar aturats.

En aquest ple, hi ha hagut tres mocions, només una ha tirat endavant: la moció de Junts per combatre l'"okupació delinqüencial i conflictiva". Un text que s'ha aprovat gràcies al fet que els tres grups del govern no han votat junts i el PSC ha donat suport a la proposta del principal grup de l'oposició. De fet, en les mocions poques vegades han votat per separat en aquest mandat els tres grups del govern, no tenint en compte les mocions referides al procés d'independència de Catalunya. Així Junts, PSC, Cs i la regidora no adscrita s'han mostrat a favor d'aquesta moció.

Més info: El Govern defensa la seva actuació amb el manteniment de la via pública

Els altres dos textos eren referits al manteniment i neteja de la ciutat. Per una banda, Cs ha demanat una millora i més recursos en el manteniment de la ciutat. Una proposta que ha tingut el suport també de Junts i de la regidora no adscrita, però que el govern no ha acceptat i ha titllat d'electoralista, entre altres. D'altra banda, Junts també ha presentat una moció similar, aquesta volia incrementar els recursos per netejar i evitar grafitis a la ciutat i tamé ha tingut l'oposició del govern.

Els ciutadans també han tingut el seu torn un cop ha acabat la sessió ordinària. Un espai, però, que ha tingut intervencions polítiques també. La candidata de Valents; Sílvia Tusell, ha demanat quina és la posició del govern pel que fa a la reclamació històrica dels jutjats de primera instància a Sant Cugat. Un ciutadà, vinculat a VOX, ha demanat el vot per aquesta formació, després de la seva intervenció, un partit que encara no ha anunciat qui serà el seu alcaldable a Sant Cugat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem