La nova Biblioteca Central, habitatges buits i Gaza al ple municipal

El Ple Municipal de Sant Cugat aprovarà l'increment del salari del personal de l'Ajuntament

La futura Biblioteca Central de Sant Cugat començarà a caminar en el ple municipal d'aquest 15 d'abril. El govern de Junts i Esquerra portaran l'aprovació del projecte executiu pel nou edifici de la biblioteca, que s'haurà de construir al parc de Ramon Barnils. La sessió plenària comença a les 15 hores i a les set de la tarda hi ha el torn obert a la participació ciutadana. Es podrà seguir al web del TOT. 

Més info: La nova biblioteca central, a l'horitzó pel nou govern

El ple servirà per oficialitzar el retorn dels Premis Sant Cugat de l'Any, que tornaran enguany després de cinc anys sense celebrar-se. La voluntat del govern és reconèixer persones o entitats que hagin tingut un ressò especial o una repercussió notable.

Els salaris dels funcionaris de l'Ajuntament i de les empreses subcontractades també s'abordarà durant la sessió. Per una banda, s'aprovarà l'increment del 0,5% del sou del personal al servei de l'Ajuntament tal com marca la llei espanyola. D'altra banda, s'aprovarà un salari mínim de referència per a les contractacions directes i indirectes del Consistori. 

Més info: Així seran els nous Premis Sant Cugat de l’Any: ja es poden presentar candidatures

Acord de Sant Cugat

Tots els partits amb representació a l'Ajuntament de Sant Cugat (Junts, ERC, PSC, PP, CUP, VOX i En Comú Podem) es posicionaran unànimament a favor de quatre propostes: 

  • Moció institucional per la incorporació a escoles i a instituts de personal format per l'acompanyament a infants i joves amb Diabetis.
  • Moció institucional per declarar problema de salut pública els efectes d'un abús de les xarxes socials i les plataformes digitals en la salut mental d'infants i adolescents.
  • Moció institucional de suport a la proposta conjunta de la Coordinadora d'entitats esportives i Sant Cugat Creix.
  • Moció institucional per la millora del barri de Can Cortés.

De Gaza a habitatges buits

La CUP presenta dues mocions al ple municipal d'abril. Els cupaires plantejaran l'habilitació d'un nou equipament musical polivalent a la ciutat i reclamaran destinar els habitatges buits a habitatge assequible o protegit. 

Més info: La CUP proposa mobilitzar els pisos buits per fer-hi habitatge protegit i assequible

Des de VOX, proposaran la creació d'una aplicació perquè els veïns puguin traslladar i informar de les incidències de la via pública. Finalment, En Comú Podem plantejarà la implementació de mesures equitatives per lluitar contra la sequera i portarà al debat la situació a Gaza amb una moció. 

Més info: En Comú Podem proposa mesures per lluitar contra la sequera

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem