L'oposició en contra de construir 'l'error' de dos edificis de deu pisos a Ragull Centre

El ple municipal ha aprovat aquest projecte amb els vots a favor del govern i en contra del l'oposició

El Ple de l'Ajuntament de Sant Cugat ha tirat endavant l'aprovació del conveni entre el consistori i la farmacèutica Ferrer per construir Ragull Centre, un projecte que inclou la construcció de 118 habitatges, dels quals 72 seran de lloguer protegit de propietat municipal. La proposta ha tirat endavant amb els vots de l'equip de govern (ERC-MES, PSC i CUP) i els vots en contra de l'oposició (Junts i Cs) que s'ha mostrat molt contrària a aquest projecte que tant Carmela Fortuny, portaveu de Junts com Múnia Fernández-Jordan, regidora de Cs han titllat d'error urbanístic per l'altura dels dos blocs de pisos que seran de planta baixa més 10 pisos més. 

En aquest sentit, Fortuny, després de demanar que es deixés el punt sobre la taula per poder debatre el projecte, ha denunciat que això és l'inici per fer una ciutat més densa. "No enganyin a la gent, a vostès no els hi agrada Sant Cugat i la volen transformar amb una ciutat més densa i que s'assembli més a ciutats de l'entorn". I ha afegit que el seu grup lluitarà contra el projecte i contra "qualsevol proposta que trenqui la fisonomia de la ciutat. La portaveu de Junts ha defensat també que el projecte és un atac als veïns i també al comerç del barri del Monestir Sant Francesc i ha dit que és un "projecte segregador". A més, també ha carregat contra la proposta que la plaça d'aquesta nova centralitat sigui batejada a través d'un procés participatiu. "Reduir la participació ciutadana d'aquest projecte a escollir el nom de la plaça és una broma de mal gust, senyors de la participació", ha etzibat.

Més info: Junts per Sant Cugat titlla Ragull Centre "com un disbarat nascut de la improvisació"

D'aquesta manera també s'ha expressat la regidora de Ciutadans. "11 pisos trenquen amb el paisatge de la ciutat i no s'ha fet partícip a la ciutadania. Trenquen el model de ciutat trencant la fisonomia de ciutat residencial i verda. Vostès han amagat l'alçada dels edificis perquè no els interessa parlar-ne. És una mola d'arquitectura"

Més info: Twin Towers

Tot i les crítiques de l'oposició el govern no ha reculat en la defensa d'aquest projecte. Així el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch (ERC), ha lloat "les virtuts" del projecte i ha felicitat als tècnics tant de l'Ajuntament com de la farmacèutica que han treballat en aquest projecte. "Que molta gent vulgui venir a viure a Sant Cugat ha portat a un problema d'emergència residencial i des del govern volem minimitzar-la" A més, Duch ha explicat que "en un lloc on no hi havia res, hi haurà 72 habitatges protegits" i que és "un molt bon acord pel barri". En contestació a les crítiques per l'alçada dels edificis Duch ha assegurat que en altres llocs de la ciutat també hi ha edificis alts. "Que puntualment hi hagi edificis alts no hauria de ser un problema, estem a Sant Cugat, on es promociona arquitectura de qualitat".

 

El projecte de Ragull Centre 

Una renderització de Ragull Centre, que se situarà en un solar a la rambla del Torrent d'en Xandri. FOTO: Cedida

Una renderització de Ragull Centre, que se situarà en un solar a la rambla del Torrent d'en Xandri. FOTO: Cedida

El projecte neix a partir d'un acord entre l’empresa Ferrer i l'Ajuntament que, després d'estudiar la possibilitat de modificar el planejament d’aquest solar, propietat de l’empresa i qualificat com a sòl industrial, van veure l'oportunitat de millorar la situació urbanística impulsant-hi una diversificació d’usos i un millor repartiment de sostre públic – privat.

Més info: Polèmica per Ragull Centre i pròrroga del contracte del servei de l'aigua al ple municipal

La previsió és que els tràmits urbanístics estiguin aprovats durant l’any 2023.

Concretament, el Ragull Centre disposarà dels següents espais:

 

·         Habitatges: es construiran un total de 118, dels quals 72 seran de lloguer protegit de propietat municipal.

 

·         Espai d’activitat econòmica i comercial: la previsió és que es construeixin locals en planta baixa perquè s’hi puguin instal·lar activitats econòmiques i un supermercat combinat amb petits comerços en locals. En total el Ragull Centre dedicarà un total de 3.500 m2 de sostre a aquests usos.

 

·         Equipament públic: serà un espai de 2.500 m2 en planta baixa i 6.750 m2 magatzem soterrani que es destinaran a serveis municipals (encara està per decidir quin servei acollirà).

 

·         Plaça i zona verda: es destinaran 1.780 m2 a espais lliures (plaça) i parcs i jardins públics. Aquesta zona s’allargarà a la façana de la rambla del Torrent d’en Xandri potenciant la zona verda que ja existeix a l’altra banda del carrer (amb zones infantils i horts urbans).

 

·         Aparcament soterrat: el complex disposarà de 308 places d’aparcament, de les quals 158 donaran servei a la zona comercial i la resta seran per als habitatges.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem