Pere Soler es presenta com a alcaldable del PSC i treu pit de l'obra del govern

El candidat del PSC a l'alcaldia de Sant Cugat ha començat la cursa cap a les eleccions municipals amb el primer secretari Salvador Illa

El candidat del PSC a l'alcaldia de Sant Cugat, Pere Soler, ha començat la cursa cap a les eleccions municipals del maig aquest dissabte, 14 de gener, en un acte al Celler Modernista, acompanyat del primer secretari del partit, Salvador Illa, qui ha elogiat la feina de Soler a la secció local de Sant Cugat i a l'actual govern de l'Ajuntament.

Pere Soler, al mig de la imatge, amb Salvador Illa, en l'acte de presentació FOTO: Bernat Millet


D'aquesta manera, Soler ha reivindicat la feina que ha fet el seu partit al govern de l'Ajuntament de Sant Cugat, d'on actualment n'és el primer tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Seguretat, Mobilitat i Transport, amb els seus socis d'ERC i CUP. "El PSC ha aportat solvència, responsabilitat, compromís..., però sobretot feina", ha dit. A més, Soler s'ha mostrat orgullós de les polítiques que ha portat a terme l'executiu municipal en diferents àmbits, sobretot en els que són competència del seu grup municipal, com és la mobilitat sostenible, l'educació i les polítiques econòmiques. "Hem reforçat l'educació, tenim un institut escola i hem reforçat les escoles bressol. D'aquí a poc, també, presentarem un pacte local per l'ocupació digna".

Tant Soler com Illa, han valorat la capacitat del PSC d'arribar a pactes. "Vam aconseguir 4 regidors i formem part d'un govern d'esquerres que reforçava allò d'interès local. Vam pactar amb la discrepància política, des de Sant Cugat, hem ajudat a crear un clima de diàleg. Hem canviat el camÍ de la nostra ciutat, a poc a poc". Al seu torn, Salvador Illa, s'ha sincerat en com va rebre primerament la notícia del govern amb Esquerra i la CUP. "Fa tres anys i mig no vaig veure el pacte gens clar, però el Pere és molt tenaç i em va convèncer que la ciutat necessitava un canvi i que el pacte es forjava al voltant de Sant Cugat".

Més info: Illa sobre el pacte ERC, PSC i CUP: "Tenia dubtes seriosos, però ha funcionat bé"

De fet, Illa ha mencionat la capacitat de pacte del PSC. I ha posat d'exemple aquest tarannà socialista amb la presència, en l'acte de presentació de Pere Soler, del candidat de Junts, Josep Maria Vallès. "Construïm una alternativa de mà estesa". Abans, en una roda de premsa, el mateix Illa no ha descartat un pacte municipal amb Junts, però sí que ha dit que abans els ciutadans hauran de votar a les eleccions municipals del 28 de maig del 2023.

Pere Soler també ha fet referència a la candidatura d'esquerres a Valldoreix, i ha subratllat que l'EMD necessita un alcalde socialista de la mà del candidat de la coalició d'esquerres, Juanjo Cortés, i amb l'ajuda de l'actual vocal Susanna Casta. 

Més info: L'historiador Juanjo Cortés, presidenciable a Valldoreix per la coalició d'esquerres

Per acabar, Illa s'ha mostrat convençut de la capacitat de Soler per assolir l'alcaldia, després del seu compromís amb el partit i ha elogiat la seva feina el 2015 quan el partit va aconseguir mantenir la representació al plenari municipal amb un regidor, el mateix Pere Soler, que el 2019 va obtenir 4 regidors, gràcies als 5.360 vots, el que representava un 12,5% de suport, en uns comicis amb una participació de 70,58% del cens santcugatenc.

5.360

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem