La protecció del Bar Catalunya, l'espoli fiscal i el capital de Promusa, centren el ple

Els punts d'Economia han estat els protagonistes de la sessió d'aquest dilluns, 17 d'abril

Els plens municipals del mandat s'estan acabant. Aquest dilluns, 17 d'abril, s'ha celebrat el penúltim ple ordinari abans de les eleccions municipals del 28 de maig. En aquesta sessió, els punts d'economia han estat uns dels protagonistes de la tarda. En aquest ple s'han aprovat dues modificacions pressupostàries per tal de pagar despesa corrent del consistori amb romanent. Un punt criticat pels grups de l'oposició (Junts i Cs). De fet el regidor de Junts Carles Brugarolas ha advertit que quan es torni a establir la llei d'estabilitat pressupostària, no es podrà pagar la despesa corrent amb ingressos extraordinaris.

D'altra banda, en aquest ple s'ha aprovat una "contenció" d'1,7 milions d'euros en el pressupost prorrogat del 2023. És a dir, s'ha especificat les partides on es deixaran d'invertir diners per tal de reajustar el pressupost després de "desajust pressupostari" anunciat pel govern per aquest 2023, respecte al pressupost del 2022. El govern va anunciar que la retallada havia de ser de 7,7 milions en diferents àrees. El tinent d'alcaldia d'Hisenda, Pere Soler, ha subratllat, però, que no es veuran afectats projectes que ja es porten a terme, sinó nous projectes que quedaran a l'espera.

També, s'ha aprovat una ampliació de capital per a l'empresa pública d'habitatge Promusa de 2,5 milions. 

Ja en el torn de les mocions, però seguint amb els temes econòmics, Junts ha presentat una moció en contra de l'Espoli Fiscal que pateix Catalunya, que ha comptat amb els vots a favor de Junts i ERC; l’abstenció de la CUP; i el vot en contra de PSC, C’s i la regidora no adscrita.

Més info: Sant Cugat, contra l'espoli fiscal, tot i l'oposició dels partits no independentistes

Pel que fa. al'urbanisme, s'ha aporvat una modificació urbanísitica per tal de continuar amb la protecció del bar Catalunya.

Més info: L'Ajuntament fa un pas definitiu per la protecció de l'edifici del Bar Catalunya

Altres punts del govern han estat aprovar una bústia per anunciar fraus i corrupció a l'administració pública, i aprovar la licitació per adquirir una plataforma per analitzar les matrícules a través de les càmeres de seguretat.

Més info: L'Ajuntament implementarà una bústia per denunciar casos de frau i corrupció

Més info: Una plataforma llegirà matrícules a partir d'informació que enviïn càmeres de l'Ajuntament

En aquest pel s'han acordat dues mocions institucionals. La primera ha recollit la proposta de dedicar un espai de la ciutat a Arcadi Oliveres i la segona s'ha compromès a buscar solucions per la sequera.

Més info: Sant Cugat es compromet a buscar solucions per pal·liar els efectes de la sequera

Més info: Sant Cugat dedicarà un espai en record d'Arcadi Oliveres

Pel que fa als contractes, s'ha prorrugat el contracte de serveis de la Creu Roja i el de l'OMET. 

Més info: Nova ampliació del contracte de gestió de l'Oficina Municipal d'Esports per a Tothom

Més info: Sant Cugat torna a prorrogar el contracte de Creu Roja pels seus serveis en actes públics

Per acabar, per commemorar els 30 anys de l'assassinat de l'activista antifeixista Guillem Agulló, el ple, a proposta de la CUP, ha presentat una moció per reivindicar la figura de Guillem Agulló i dedicar-li un carrer. Ha comptat amb els vots a favor de la CUP, ERC, PSC i Junts, i els vots en contra de C's i de la regidora no adscrita.

Més info: El nom de Guillem Agulló tindrà un espai a la via pública de Sant Cugat

 

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem