Sant Cugat, tercera ciutat catalana amb més vot independentista

El vot independentista a Sant Cugat ha superat el 50% per primera vegada en unes eleccions generals

Sant Cugat és la tercera ciutat catalana de més de 50.000 habitants amb un percentatge de vot independentista més elevat en les eleccions generals del 10 de novembre. Només a Girona i Manresa hi ha més percentatge de votants sobiranistes.

Els tres partits independentistes (ERC, Junts per Catalunya i CUP) van superar el 50% dels vots en les eleccions generals a Sant Cugat. És la primera vegada que es supera aquesta barrera a Sant Cugat en uns comicis al Congrés.

Més info: ERC guanya les eleccions generals a Sant Cugat i l'independentisme supera el 50%

Al mateix temps, Sant Cugat és la tercera ciutat catalana de més de 50.000 habitants amb menys suport per PSC, PP, VOX i Ciutadans. Concretament, els quatre partits constitucionalistes han rebut el 33,7% dels vots dels santcugatencs.

Més independentistes que a Catalunya

La mitjana de vot independentista a Catalunya s'ha situat al voltant del 43%, set punts menys que entre els santcugatencs i santcugatenques. Els tres partits independentistes han obtingut millor resultat a Sant Cugat que al conjunt del país.

L'increment més notable el viu Junts per Catalunya, que al país ha rebut un suport del 13,7% i a Sant Cugat s'ha enfilat fins al 19,5%. La CUP també millora resultats entre els santcugatencs, passant d'un 6,3% a Catalunya a un 7,6% al municipi. L'increment més petit és d'ERC, que millora menys d'un punt.

Fortí independentista de l'Àrea Metropolitana

La diferència de vot independentista amb la província de Barcelona i l'Àrea Metropolitana (AMB) encara és molt més important. Sant Cugat supera en onze punts la mitjana de la circumscripció barcelonina i en tretze la mitjana obtinguda a les onze ciutats de més de 50.000 habitants de l'AMB.

Sant Cugat és el municipi de més de 50.000 habitants amb més vot independentista de l'Àrea Metropolitana i l'únic que supera el 50%. La diferència amb la resta és molt important. Aquests són les tres següents ciutats amb més vots d'ERC, Junts per Catalunya i CUP: Barcelona (40%), Cerdanyola (32%) i Badalona (28%).

Els tres partits independentistes milloren de manera molt important els resultats a Sant Cugat en comparació a la mitjana de ciutats de més de 50.000 habitants de l'Àrea Metropolitana. Especialment destacat és el cas de Junts per Catalunya, que passa d'un 6,9% a un 19,5%. ERC creix set punts entre els santcugatencs i la CUP, gairebé quatre.

El PSC, pitjor resultat a Sant Cugat

Tres dels quatre partits constitucionalistes (PSC, Cs i VOX) obtenen pitjors resultats a Sant Cugat que al conjunt de Catalunya. En canvi, el PP els millora. Especialment destacat és el cas del PSC, que obté el seu pitjor resultat de totes les ciutats de més de 50.000 habitants a Sant Cugat. Els socialistes obtenen set punts menys de vot entre els santcugatencs que al conjunt del país.

Per la seva banda, Ciutadans obté el quart pitjor resultat de les ciutats catalanes a Sant Cugat i VOX, el cinquè. En canvi, el Partit Popular ha obtingut el setè millor resultat de les ciutats més poblades a Sant Cugat i ha millorat el resultat de la mitjana catalana en gairebé dos punts.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem