Vox, únic partit amb representació santcugatenca al Congrés

Ignació Garriga, exalcaldable a Sant Cugat, era el cap de llista de l'extrema dreta a Barcelona

Ignacio Garriga és l'únic representant santcugatenc al Congrés dels Diputats després de les eleccions generals del 10 de novembre. Garriga, candidat a l'alcaldia de Sant Cugat el 2015, era el cap de llista de VOX per Barcelona.

Ja va obtenir l'acta de diputat amb el partit d'extrema dreta després de les eleccions generals del 28 d'abril passat.

ERC guanya les eleccions a Sant Cugat i l'independentisme supera el 50% dels vots.

Espejo-Saavedra, sense representació amb Ciutadans

En total eren catorze els santcugatencs que es presentaven en diferents llistes a les eleccions generals del 10-N, la majoria en posicions simbòliques sense pràcticament possibilitats de treure escó.

Més info: Les llistes electorals de les eleccions generals compten amb 14 santcugatencs

 

No era el cas de José María Espejo-Saavedra, número 3 de la llista de Ciutadans per Barcelona i que s'ha quedat sense acta de diputat, ja que el partit taronja ha passat de cinc a dos diputats a Catalunya. Era diputat al Congrés des de les passades eleccions generals de l'abril.

El santcugatenc Espejo-Saavedra és un dels homes forts de Cs, partit en el qual milita des de la seva fundació. Ha estat diputat al Parlament de Catalunya entre 2012 i 2019, on va arribar a ser vicepresident de la institució.

Raül Romeva, que en les passades eleccions va ser el senador més votat a Catalunya, no s'ha pogut presentar per la sentència del Tribunal Suprem, que l'ha condemnat a dotze anys de presó per sedició i malversació.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem